Instanța îi pune frână fostului prefect de Gorj. Decizia luată după ce Dan Ilie Morega a fost prins conducând fără permis și în București

Miercuri, 13 Martie 2024, ora 18:42
4276 citiri
Instanța îi pune frână fostului prefect de Gorj. Decizia luată după ce Dan Ilie Morega a fost prins conducând fără permis și în București
Dan Ilie Morega are 78 de ani FOTO captură video YouTube Gazeta de Sud

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega este cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină în Bucureşti, deşi are permisul retras pe motive medicale.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat miercuri, 13 martie, că procurorii au luat măsura controlului judiciar faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorii s-au sesizat după apariţia într-o publicaţie online a unui articol în care se arăta că Dan Morega, fostul prefect de Gorj, condusese o maşină în Sectorul 1 din Bucureşti, deşi are permisul de conducere retras.

”Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 - 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 - 2 minute în faţa Ambasadei Rusiei de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care şi-a continuat deplasarea către Piaţa Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe bulevardul Lascăr Catargiu, din direcţia Piaţa Universităţii către Piaţa Romană. În Piaţa Romană a efectuat virajul stânga pe bulevardul Dacia, unde a oprit în faţa Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-şi deplasarea pe bulevardul Dacia către Calea Victoriei”, au transmis procurorii.

Ei au precizat că lui Morega i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale din 6 februarie 2024.

“Raportat la modul şi circumstanţele concrete de comitere a infracţiunii, procurorul a reţinut că inculpatul a dat dovadă de un vădit dezinteres faţă de pericolul pe care îl generează prin conduita sa pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, conducând autovehiculul pe artere principale de circulaţie într-un interval orar în care traficul este în plină desfăşurare, respectiv 12:00 - 13:00, având permisul de conducere retras din motive medicale”, a precizat sursa citată.

De asemenea, Morega are interdicţia de a mai conduce un autovehicul, în cadrul măsurii controlului judiciar.

“Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul având, printre altele, obligaţia să nu conducă autovehicule pe drumurile publice, în contextul în care persoana în cauză este cercetată pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.

Inculpatului i s-a atras atenţia asupra faptului că,. în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, au menţionat anchetatorii.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat de patru ori la volan, deşi nu mai are permis de conducere, de trei ori în judeţul Gorj şi o dată în judeţul Mehedinţi.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc", afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

În plus, doctorii i-au recomandat - în fişa de externare - să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.

Pacient fugit dintr-un spital de psihiatrie. În ce stadiu l-au găsit jandarmii
Pacient fugit dintr-un spital de psihiatrie. În ce stadiu l-au găsit jandarmii
Un bărbat care a fugit din Secţia Psihiatrie a fost găsit de către jandarmi pe o stradă din Drobeta Turnu Severin, dezorientat şi confuz. ”Jandarmii care se aflau noaptea trecută în...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Dan Ilie Morega, #fost prefect, #gorj, #control judiciar, #condus fara permis, #psihiatrie , #stiri Dan Ilie Morega