Cristian Preda: Pesedistii vor sa pacaleasca PE fabricand o scrisoare

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 19:40
3320 citiri
Cristian Preda: Pesedistii vor sa pacaleasca PE fabricand o scrisoare

Europarlamentarul Cristian Preda a reactionat, miercuri, pe o retea de socializare dupa ce secretarul BP al Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a anuntat ca Parlamentul European nu are niciun fel de competenta in ceea ce priveste ridicarea imunitatii lui Dan Nica, implicat in dosarul "Microsoft".

"La nivel national avem situatia in care urmarirea penala a unui membru al Guvernului sau a unui fost membru al Guvenrului poate fi solicitata de Camera Deputatilor, in cazul in care acesta are si calitatea de deputat, poate fi solicitata de Senatul Romaniei, in cazul in care are si calitatea de senator sau poate fi solicitata de presedintele Romaniei si nu de Parlamentul European.

De aici incolo noi nu avem ce raspuns sa-l dam decat cel prevazut de Constitutie", a transmis Mircovici.

Acest lucru este contestat de Cristian Preda, care a reactionat vehement.

"Pesedistii vor sa pacaleasca ‪PE, fabricand o scrisoare din care reiese ca nu forul in care Dan Nica e ales acum, ci presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa se pronunte asupra ridicarii imunitatii acestui baron al ‪PSD.

Exista o decizie a CCR care spune clar ca un fost ministru e la mana presedintelui doar daca nu mai e ales", a scris pe Cristian Preda pe Facebook.

Europarlamentarul a adaugat ca in aceste conditii trebuie sa se pronunte forul reprezentativ din care face parte persoana in cauza.

"Asa ca i-as reaminti lui Nica un proverb romanesc: minciuna are picioare scurte. Tot ce pot pesedistii e o amanare penibila: ei complica lucrurile, crezand ca il scapa pe tovarasul lor de judecata. Asa au crezut si Nastase, si Becali, si Voiculescu....", a continuat acesta.

Camera Deputatilor si Parlamentul European, in incurcatura din cauza lui Dan Nica

Cristian Preda spune ca incurcatura aceasta este produsa intentionat de cei din PSD pe care ii numeste "maestri in manipulare".

"Sper ca in comisia juridica a PE, in care, din pacate, nu sunt membru, sa fie cineva din Romania care sa explice maine cum stau lucrurile, demontand propaganda partidului lui ‪Ponta", a incheiat acesta.

Pe 26 septembrie, DNA a cerut aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri, printre care si Dan Nica, care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...