Dana Budeanu, vehementă cu profesorii care intră în grevă: ”Vreau să vă întreb de ce”

Vineri, 19 Mai 2023, ora 09:17
5461 citiri
Dana Budeanu, vehementă cu profesorii care intră în grevă: ”Vreau să vă întreb de ce”
Dana Budeanu

Cunoscuta creatoare de modă Dana Budeanu, a comentat anunțata grevă generală din învățământ, programată începând de luni, 22 mai.

Astfel, Dana Budeanu consideră că profesorii trebuie plătiți diferențiat, în funcție de merite, și se întreabă de ce aceștia n-au intrat în grevă anul trecut.

"Profesorii au mai fost în grevă. Nu știu dacă vă amintiți 2 ani de zile încontinuu în care nu s-a făcut școală deloc, nici măcar online. Puteți fi în stare să dați vina pe absolut oricine. Majoritatea profesorilor nu au vrut să mai intre la clasă nici după aceea. Eu sunt pentru creșterea salariilor tuturor, nu numai în educație și în sănătate și peste tot...pe merit!

Nu este nicio problemă. Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt.

Vreau să vă întreb de ce nu v-ați răsculat într-o grevă generală anul trecut, pe vremea asta? Că era dezastru!

Niciodată! Cum să fie plătiți toți la fel? Dimpotrivă. Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titularizare).

Vreau să știu și eu de ce profesorii nu au făcut grevă generală, cum au reușit să facă 2 ani de zile, când nu s-a făcut școală și când după aceea nu s-a vrut nici măcar recuperarea, care a fost chiar propusă de dl. Câmpeanu, cu rămasul peste vară. Nu s-a vrut? Ok, am înțeles, toată lumea e nemulțumită. Doar copiii noștri au de suferit, în particular”, a declarat Dana Budeanu.

Quarterly Report - Editia 4

O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
Miercuri, 5 iunie, este Ziua Învățătorului 2024. Cu această ocazie, elevii și profesorii au zi liberă, în premieră la nivel național, după marea grevă a profesorilor. Totul se face...
Blestemul profesorului român
Blestemul profesorului român
Atunci când mă gândesc la cum ar trebui să fie un dascăl îmi imaginez un personaj erudit, un intelectual rasat, manierat, un om remarcabil care își dă interesul în activitatea didactică,...
#dana budeanu, #greva, #profesori , #greva invatamant