Replică dură pentru Dana Nălbaru, adepta școlii de acasă: ”Va lua numai bobârnace!”

Joi, 11 Ianuarie 2024, ora 12:16
3586 citiri
Replică dură pentru Dana Nălbaru, adepta școlii de acasă: ”Va lua numai bobârnace!”
Dana Nălbaru Foto: Facebook/Dana Nalbaru

Dana Nălbaru (47 de ani), soția actorului Dragoș Bucur de la „Visuri la cheie" și fosta solistă a trupei Hi-Q, este una dintre adeptele sistemului de învățământ la domiciliu (homeschooling).

După ce doi părinți din Bihor au fost condamnați la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că și-au retras cei patru copii de la cursuri, iar experții au stabilit că cei mici aveau mari lacune, Ministerul Educației le-a cerut inspectoratelor școlare să ia măsuri în acest sens și să verifice fiecare caz în parte.

„Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu”, a spus Dana Nălbaru.

”Băiețelul meu este foarte tare. Are 7 ani și jumătate. I-am căutat profesor de fizică-chimie și i-am găsit, însă nu au rezonat. Băiețelul meu este deosebit. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. Toți copiii mei sunt diferiți, Sofia, Roxana, Kadri. Fiecare are ceva special, dar Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare. Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie. E un copil tare de tot”, spunea Dana Nălbaru anul trecut.

O replică dură pentru Dana Nălbaru a fost oferită de cântărețul Mihai Trăistariu, care e și profesor de matematică.

”Am văzut cazul Danei Nălbaru, chiar s-a iscat un scandal, pe tema asta, căci mulți nu sunt de acord. Pot să fiu de acord că vrei să-ți ferești copiii de răutăți, dar la Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară. Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum, ca să escaladeze Bucureștiul și să-și ducă copiii la o școală privată sau de stat”, spune Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Playtech Știri.

La copii, e ca cu imunitatea corpului. Dacă nu-l treci prin anumiți microbi, nu va fi învățat, antrenat, să se ferească de bolile grave. Trebuie să lași copiii să se întâlnească și cu situațiile grele, chiar și cu bulling. Nu îl ții protejat, într-o carcasă, și când îi dai drumul, la 18 ani, e varză! El va crede că toată lumea e corectă, bună, dar va lua numai bobârnace. Trebuie să se imunizeze și la răutăți. Copiii să fie totuși duși într-un colectiv, unde mai iei o înjurătură, mai treci printr-o înzăpezire, o lumină stinsă, nu îți ții copiii protejați ca într-o bulă de Paradis și le spui că așa e viața, iar ei, la 18 ani, când ies în lume, să nu fie pregătiți, căci viața are și bune și rele. Ăsta e și un moft, în România, cu școala de acasă”, a spus Mihai Trăistariu, conform sursei citate.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#Dana Nalbaru, #scoala, #Mihai Traistariu , #stiri media
Comentarii