Funeriu: Clasificarea universitatilor va fi gata curand

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 21:13
2504 citiri
Funeriu: Clasificarea universitatilor va fi gata curand
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, anunta ca procesul de clasificare a universitatilor este la final. El precizeaza ca universitatile centrate pe educatie vor primi locuri bugetate la licenta si un anumit numar de locuri pentru master, dar directionate strict catre programele de calitate.

"Suntem in perioada de finalizare a procedurilor legale de clasificarea universitatilor. Nu va mai dura mult pana ce rezultatul va fi facut public. Este un demers complex, la care partenerul nostru, Asociatia Universitatilor Europene, aduce expertiza, obiectivitate si credibilitate externa. Un demers de o asemenea amploare si cu asemenea consecinte trebuie organizat impecabil si este ceea ce facem", a declarat, luni, ministrul Daniel Funeriu pentru Mediafax.

Acesta a precizat ca, prin acest demers, MECTS va stabili un standard in evaluarea invatamantului superior si a reamintit ca activitatea de verificare a datelor are caracter permanent, dupa ce universitatile au raportat si date false, unele cu buna stiinta, altele din eroare.

"Corectitudinea pe care am introdus-o la bacalaureat trebuie sa aiba corespondent in invatamantul superior", a adaugat ministrul Daniel Funeriu.

El a mentionat ca, potrivit legii, universitatile vor fi clasificate in universitati centrate pe educatie, universitati de educatie si cercetare stiintifica si universitati de cercetare avansata si educatie.

"A aparut public falsa perceptie, contrara filozofiei legii, potrivit careia o universitate centrata pe educatie este obligata sa organizeze doar licenta si ca va fi interzis sa organizeze masterat. Legea nu prevede niciunde asa ceva. O universitate de stat, care este o universitate centrata pe educatie, va primi finantare de la stat pentru programe de licenta, iar daca are programe de master de calitate inalta si aceste programe vor putea sa fie finantate de la stat", a mai spus ministrul Educatiei.

Situatia este identica in cazul universitatilor de educatie si cercetare stiintifica, care vor primi locuri bugetate la licenta si la master, pe care le vor distribui cum cred ele ca este util.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#clasificare universitati, #universitati centrate educatie, #Daniel Funeriu universitati , #ministrul Educatiei