Gruparea rusă care a revendicat asasinarea Dariei Dughina are noi ținte: ”Putin va fi detronat și distrus de către noi”

Luni, 22 August 2022, ora 10:51
49389 citiri
Gruparea rusă care a revendicat asasinarea Dariei Dughina are noi ținte: ”Putin va fi detronat și distrus de către noi”
Daria Dughina a murit sâmbătă seară, după ce mașina în care se afla a explodat, la periferia Moscovei FOTO Twitter/ Bystander Майдар

Asasinatul Dariei Dughina, fiica politologului și ideologului președintelui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a fost revendicat de o grupare din Rusia.

Este vorba despre Armata Națională Republicană, care s-a poziționat anti Vladimir Putin.

„Noi, activiști, militari și politicieni ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii pe hoții și asupritorii popoarelor Rusiei!

Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.

Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții - aceasta este esența politicii sale.

Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se revolte împotriva tiranilor.

Putin va fi detronat și distrus de noi!

Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării”, se arată în declarația Armatei Republicane.

Membrii Armatei Naționale Republicane ar fi fost respensabili de asasinatul rusoaicei. Mașina în care se afla aceasta a explodat, la periferia Moscovei și spun că vor lupta împotriva tuturor apropiaților lui Vladimir Putin.

„Îi declarăm pe oficialii guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului (n.r. - Putin) - cei care nu demisionează din funcție vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe oamenii de afaceri care își câștigă banii din corupție și din legături cu funcționarii - trădători ai Patriei și complici ai uzurpatorului. Proprietățile celor care nu se pocăiesc și nu vorbesc public împotriva acestui guvern și a războiului său, și ei înșiși vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe angajații structurilor de putere drept complici ai uzurpatorului. Cei care nu depun armele vor fi distruși de noi.

Declarăm transporturile militare ale celor care câștigă bani în război și îl ajută financiar - ținte legale pe care le vom distruge.

Putin va fi detronat și distrus de către noi.

Ne amintim de bombardamentele asupra caselor din Rusia care l-au adus pe Putin la putere. Știm că regimul nu se va opri la niciuna dintre cele mai odioase crime. Și declarăm: desfășurăm acțiuni doar împotriva persoanelor acestei puteri. Nu vom ataca obiecte civile și civili, iar dacă forțele de securitate ale lui Putin vor face astfel de provocări și ne vor atribui victimele, nu-i credeți!”, se mai arată în declarația care poate fi lecturată integral pe Telegram.

Fostul deputat din Rusia, Ilia Ponomarev, este de părere că partizanii ruși sunt responsabili pentru atentatul cu bombă asupra mașinii în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, Daria Dughina, care a murit pe loc, potrivit theguardian.com.

Ilya Ponomarev a declarat la Kiev că bomba care a ucis-o pe fiica unui aliat al lui Putin a fost opera unui grup clandestin care acționează în interiorul Rusiei și care este dedicat răsturnării regimului Putin.

The Guardian nu a verificat autenticitatea afirmațiilor lui Ponomarev. Rușii au acuzat Ucraina pentru atac, afirmație pe care Kievul o neagă cu tărie.

"Această acțiune, la fel ca multe alte acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (ANR)", a declarat Ponomarev. El a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate la ora 19.00 pe "February Morning", un canal de televiziune de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

"Un eveniment memorabil a avut loc noaptea trecută în apropiere de Moscova. Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența rusă la putinism. Nouă - dar nu și ultima", a declarat fostul deputat.

Ponomarev a declarat că partizanii din interiorul Rusiei sunt pregătiți să comită alte atacuri similare împotriva unor ținte de profil înalt legate de Kremlin, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei.

"Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.

Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții - esența politicii sale. Noi credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se revolte împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi!", a adăugat acesta.

Daria Dughina

Daria Dughina a avut joi o apariție la televiziunea rusă de stat, cu două zile înainte de a muri.

În discurul său, fiica politologului și ideologului președintelui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a lansat noi atacuri împotriva Occidentului.

Materialul a fost dat publicității de Francis Scarr, jurnalist senior la serviciul de monitorizare online al BBC.

”Oamenii din Vest trăiesc într-un vis. Într-un vis dat de hegemonia globală”, a spus Daria Dughina.

Ea a susținut că, pentu a putea controla societatea și a preveni fragmentarea ei, occidentalii o alimentează cu ideea războiului.

”Și dacă, Doamne ferește, încep să își dea seama cum stau lucrurile și să realizeze care sunt taberele care se confruntă, atunci va deveni foarte periculos și au nevoie să fie din nou opriți”, a subliniat Dughina.

Moderatoarea talk-show-ului a intervenit și l-a invocat pe Orwell. E ca și când ”războiul este pace”, a subliniat ea.

”Da, exact”, a aprobat Dughina, care a continuat cu un exemplu de la Fox News.

”Recent, Fox News a făcut un sondaj pe străzile din America, în marile orașe americane, mai mult în zonele de coastă, unde democrații sunt mai populari. Și oamenii nu au putut arăta pe hartă unde se află Ucraina și Rusia. Arătau spre Australia. Dar erau 100% siguri că trebuie purtat un conflict activ împotriva Rusiei. Poate chiar să se implice în conflict.

E politica zombie, o societate zombie, un simulacru de societate și triumful acestui spectacol”, a mai spus ea, potrivit TVR.

Daria Dughina a murit sâmbătă seară, după ce mașina în care se afla a explodat, la periferia Moscovei.

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri...
#daria dughina, #asasinat, #Rusia , #Rusia