Descoperire privind o minune săvârșită de Iisus Hristos: Este o dovadă de netăgăduit a scrierilor Bibliei VIDEO

Marti, 12 Septembrie 2023, ora 00:21
12712 citiri
Descoperire privind o minune săvârșită de Iisus Hristos: Este o dovadă de netăgăduit a scrierilor Bibliei VIDEO
A fost descoperit bazinul Siloam din vechiul oraș al lui David din Ierusalim FOTO: JPost

Arheologii din cadrul Autorității pentru Antichități din Israel au anunțat că au făcut o descoperire de mare importanță în Parcul Național din orașul lui David, de lângă vechea așezare Ierusalim. Experții au găsit treptele bazinului antic din Siloam, locul în care Iisus Hristos a săvârșit o minune, vindecând un orb, confirmând astfel scrierile Bibliei.

Locul descris în Noul Testament nu a mai fost văzut de peste 2.000 de ani, au spus arheologii, care au afirmat că această descoperire este una semnificativă, care reprezintă o ”dovadă de netăgăduit a versetelor Bibliei și a poporului său, Israel”, potrivit The Jerusalem Post.

Semnificația acestei descoperiri este faptul că ea constituie locul în care Iisus Hristos a vindecat un orb în Noul Testament. Locația în sine a fost menționată pentru prima dată în Vechiul Testament, au spus arheologii.

Descoperire istorică a unui astronom de la Harvard: Obiect extraterestru care nu seamănă cu nimic de pe Pământ VIDEO

Descoperirea a fost făcută de arheologi după ce au făcut progrese semnificative în excavarea sitului. Aproximativ opt trepte ale unor scări au fost dezgropate. Aceasta a fost așa cum Autoritatea pentru Antichități din Israel, Autoritatea Parcurilor Naționale din Israel și Fundația Orașul David au anunțat la începutul acestui an că Bazinul antic din Siloam va fi deschis publicului pentru prima dată în 2.000 de ani.

Până de curând, doar o mică secțiune a locației a fost săpată complet și aceasta este accesibilă publicului. Situl avea la un moment dat 1,25 acri. Se așteaptă ca o mai mare parte a sitului să devină accesibilă în timp, pe măsură ce mai multe zone vor fi descoperite, deoarece site-ul are importanță atât pentru creștini, cât și pentru evrei.

Un obicei al oamenilor lovește sever: Risc de cancer și de o boală mintală, cu 250% mai mare

„Istoria păstrată pentru noi”, a spus pastorul Johnnie Moore, președintele Congresului Liderilor Creștini. El a declarat că „în Bazinul Siloam, găsim dovezi ale istoriei păstrate pentru noi, dezvăluite exact la momentul potrivit”.

„Din punct de vedere teologic, ea confirmă Scriptura; geografic, confirmă Scriptura; iar din punct de vedere politic, afirmă legătura incontestabilă și de neegalat a Israelului cu Ierusalim. Unele descoperiri sunt teoretice. Acesta este de netăgăduit. Este o dovadă a poveștii Bibliei și a poporului ei, Israel”, a continuat el.

Bazinul Siloam din vechiul oraș al lui David, din vechiul Ierusalim, a fost construit cu aproximativ 2.700 de ani în urmă. A fost folosit ca parte a sistemului de apă al orașului Ierusalim.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#descoperire Ierusalim, #Iisus Hristos, #iisus hristos biblie, #scrieri Biblie, #minuni religie, #minune, #Ierusalim, #orasul lui David Ierusalim , #stiri externe