Cum au ajuns cersetorii romani sa faca donatii pentru refugiati

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 13:36
2853 citiri
Cum au ajuns cersetorii romani sa faca donatii pentru refugiati

Romanii care au plecat la cersit in Suedia sunt organizati de Crucea Rosie pentru un scop umanitar - strangerea de bani pentru refugiatii care ajung in aceasta tara.

Insula Gotland este o destinatie populara pentru turistii germani pe timp de vara, atat pentru cei pasionati de cladirile ce dateaza din Evul Mediu, cat si pentru cei ce vin la plaja, sa faca baie in Marea Baltica sau sa se catere pe stancile ce ies din apa.

Cersetorii rromi din Suedia vin acasa - Cum a promis statul sa-i ajute

De cativa ani, pe strazile localitatilor de pe insula au ajuns si cersetori din Romania si Bulgaria, relateaza Deutschlandfunk.

The New York Times: Cersetori rromi atacati in Stockholm - cum testeaza limitele tolerantei suedeze

Suedeza Anna-Maria Bauer, care lucreaza pentru Crucea Rosie, spune ca de cateva luni cersetorii primesc mai putini bani decat inainte, din cauza crizei refugiatilor. Chiar si asa, romanii si bulgarii nu ii considera o competitie pe cei care cauta azil in Suedia, ci din contra.

"Le-am explicat ca acum suedezii le pun mai putini bani in paharele de carton deoarece sunt pur si simplu implicati puternic pentru refugiati. Ar trebui sa stie ca suedezii nu au nimic personal impotriva lor.

Ministru suedez: Nu le mai dati bani cersetorilor din Romania si Bulgaria

Acesti oameni nu au ziare in limba romana sau acces la emisiuni televizate in limba lor. Cand le-am spus de ce sunt asa de multi pe fuga si ce se intampla acum in Siria, au fost complet socati si au intrebat daca pot sa faca ceva pentru a-i ajuta pe refugiati", a explicat suedeza.

Aceasta i-a echipat pe cativa cersetori cu veste ale Crucii Rosii si cutii de colectare a donatiilor. Cativa dintre ei chiar au mers la Stockholm pentru a avea grija de refugiati. Campania de colectare a donatiilor a avut un mare succes: mai mult de 4.000 de coroane, stranse in doua ore, adica in jur de 400 de euro, potrivit unei romance.

Guvernul suedez nu interzice cersetoria, dar ia masuri fata de imigrantii din Romania

"Strangem bani pentru refugiati, asa incat sa poata manca si sa-si poata cumpara de imbracat. Asta este bine", spune romanca.

In plus, unii dintre cersetori chiar au donat o mica parte din suma primita pe strazi, lucru care a uimit-o pe Anna-Maria Bauer, care considera ca gestul a fost o surpriza placuta, mai ales ca nici cersetorii nu o duc bine.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...