Doliu în lumea chefilor! Un cunoscut bucătar a murit la numai 54 de ani

Miercuri, 27 Decembrie 2023, ora 07:07
2582 citiri
Doliu în lumea chefilor! Un cunoscut bucătar a murit la numai 54 de ani
Bill Granger FOTO facebook

Renumitul bucătar australian Bill Granger - "naşul" pâinii prăjite cu avocado - a murit la vârsta de 54 de ani, transmite BBC.

El a murit într-un spital din Londra, în ziua de Crăciun, la vârsta de 54 de ani, cu soţia şi cele trei fiice alături de el.

"Va fi ţinut minte ca «Regele micului dejun», pentru că a transformat mâncarea nepretenţioasă în ceva special, plin de soare", a transmis familia pe Instagram.

"Va fi profund regretat de toţi", se mai arată în postare.

Cauza morţii sale nu a fost făcută publică.

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, Granger a publicat 14 cărţi de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune şi a deschis mai mult de o duzină de restaurante în oraşe precum Sydney, Londra şi Tokyo.

Granger a fost iubit de gurmanzii din întreaga lume, dar şi de colegii săi bucătari.

"Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud", a scris Nigella Lawson, autoare de cărţi de bucate şi bucătar TV, pe Instagram.

Legenda culinară Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger, pe care l-a numit "un om minunat" şi un "suflet bun şi calm".

"Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar", a scris el pe Instagram.

Granger şi-a început cariera în 1993, după ce a renunţat la şcoala de artă pentru a deschide primul său restaurant în Sydney, când avea doar 23 de ani.

Bills - o cafenea de colţ însorită - a devenit renumit pentru mâncăruri simple, cum ar fi pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere şi cafea de cea mai bună calitate.

Popularitatea sa a explodat, iar de acolo a deschis filiale în străinătate - inclusiv un întreg lanţ de restaurante Granger & Co. în Londra.

Bucătarul australian Darren Robertson a declarat că Granger "a schimbat întregul joc al micului dejun", în timp ce Adam Liaw, absolvent al Masterchef Australia, l-a descris ca fiind "probabil [cel mai influent] pionier al mâncării australiene moderne".

Impactul său a fost atât de mare încât, în ianuarie, Granger a fost distins cu Medalia Ordinului Australiei - una dintre cele mai importante distincţii ale ţării - pentru contribuţia sa la turism şi ospitalitate.

Vorbind pentru BBC în 2019, bucătarul a reflectat asupra bazelor umile ale imperiului său de mic dejun.

"Am făcut toate aceste lucruri extraordinare, doar de la plăcerea de a găti clătite şi omletă, ceea ce este destul de uimitor", afirma el.

Lui Granger îi supravieţuiesc soţia şi partenera sa de afaceri, Natalie Elliott, şi cele trei fiice ale sale, Edie, Inès şi Bunny.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#doliu, #deces, #granger, #chef, #paine prajita, #avocado, #moarte , #stiri media