Cum să-ți transformi dormitorul în spațiul perfect de odihnă și relaxare

Advertorial
Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 17:05
3201 citiri
Cum să-ți transformi dormitorul în spațiul perfect de odihnă și relaxare
FOTO: freepik.com

Îți dorești un somn ușor și vise plăcute? Pe lângă anumite obiceiuri pe care este indicat să le adopți înainte de culcare, și dormitorul în care te odihnești are o importanță semnificativă pentru calitatea somnului tău. Culorile de pe pereți, salteaua și amplasarea plantelor în dormitor pot schimba complet atât ambianța generală, cât și modul în care te odihnești.

Atunci când îți amenajezi dormitorul, asigură-te că bifezi confortul, minimalismul și conexiunea cu natura. În acest fel, vei obține un design cochet, cu bun gust, care se combină perfect cu starea de relaxare. Află mai jos ce schimbări poți face în dormitorul tău:

Optează pentru un pat de calitate

Cel mai important element, care influențează în mare măsură calitatea somnului, este patul în care dormi. Uită-te după oferta de paturi din lemn masiv, solide și care nu scot sunete la orice mișcare din timpul somnului. În ceea ce privește salteaua, ai mai multe variante: din spumă cu memorie, pe bază de arcuri sau ortopedică. Fermitatea ei se alege în funcție de preferințe, însă, pentru sănătatea coloanei vertebrale, este bine să optezi pentru una mai fermă și să le eviți pe cele prea moi. Alege perne umplute cu puf, care sunt mult mai moi decât alte tipuri, precum și o pilotă potrivită ca nivel de încălzire cu temperatura camerei tale.

Iluminează camera în tonuri mai calde

Cu alte cuvinte, fugi de lumina albastră, de neon, chiar și în cazul veiozelor. Folosește-te în schimb de corpuri de iluminat precum lampadarele sau veiozele, însă neapărat cu lumină caldă. Le poți adăuga în mai multe zone din cameră, pentru crearea unei ambianțe plăcute, care îmbie la odihnă și relaxare.

Adaugă elemente decorative

Pentru a-i oferi dormitorului tău un plus de personalitate, decorează-l după propriul gust, dar în acord cu obiectivele tale. Așază în cameră cel puțin o plantă care să dea viață spațiului și să curețe aerul. Pune un tablou mare pe perete, eventual deasupra patului, și nu uita de covoare și draperii. Optează pentru unele în culori inspirate din natură, din materiale precum inul.

Mizează pe minimalism

Dormitorul este camera dedicată relaxării și somnului, motiv pentru care nu ai nevoie de prea mult mobilier. Cu cât este mai liber, cu atât pare mai ordonat și aerisit. Rezumă-te la un șifonier încăpător, două noptiere, o lampă, o oglindă, niște covorașe așezate în lateralele patului și orice altceva mai consideri esențial pentru ambianța generală.

Creează o zonă de relaxare

Dacă spațiul este destul de generos, poți crea o zonă de relaxare, dedicată meditației sau cititului. Un șezlong sau un fotoliu confortabil, alături de o măsuță sunt suficiente să te încurajeze la o după-amiază relaxantă de weekend. Pentru un efect cu super impact, creează colțul în dreptul geamului și așază o plantă în apropiere.

Ține departe dispozitivele electronice

Pentru un somn odihnitor, televizorul nu are ce căuta în dormitorul tău. După cum probabil știi deja, lumina albastră stimulează prea mult creierul și nu te ajută să te odihnești cum trebuie. Singurul dispozitiv permis este o boxă mică, pe care să pui muzică ambientală sau clasică, ce te ajută la meditație sau relaxare.

Prin urmare, pentru o atmosferă armonioasă în dormitorul tău, este esențial să te rezumi la cât mai puține obiecte, să pui accentul pe calitate și confort. Astfel, te vei putea bucura de nopți liniștite.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#domitor, #spatiu odihna, #relaxare, #amenajari interioare , #stiri life style