Un jurnalist CNN nu mai are acces in Casa Alba, dupa ce l-a enervat cu intrebari incomode pe Trump (Video)

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 10:15
3238 citiri
Un jurnalist CNN nu mai are acces in Casa Alba, dupa ce l-a enervat cu intrebari incomode pe Trump (Video)

Casa Alba a suspendat acreditarea corespondentului CNN Jim Acosta, dupa ce jurnalistul a avut un schimb de replici cu presedintele Donald Trump, in timpul unei conferinte de presa.

Acosta a adresat cateva intrebari incomode despre imigranti, iar Trump s-a enervat si i-a cerut sa lase microfonul jos si sa nu mai intrebe nimic. In acest sens, o femeie care face parte din staff-ul liderului de la Casa Alba a venit langa reporterul CNN si a incercat sa ii smulga microfonul din mana, insa fara succes.

Astfel, Administratia Trump sustine ca i-au suspendat acreditarea lui Acosta, din cauza ca "a pus mainile" pe femeia din staff, si nu din cauza intrebarilor care l-au deranjat pe liderul american.

Iata schimbul de replici dintre cei doi:

Sarah Sanders, purtatorul de cuvant al Casei Albe, sustine ca i-a fost interzis accesul lui Acosta pentru ca reporterul "a pus mainile pe o tanara". Jurnalistul CNN catalogheaza afirmatia drept o "minciuna".

Presedintele Trump i-a spus lui Jim Acosta, in timpul conferintei, ca este o "persoana teribila, nepoliticoasa". "CNN ar trebui sa fie rusinati pentru ca lucrezi la ei. Felul in care o tratezi pe Sarah Sanders este oribil", i-a mai spus liderul american.

Intr-o postare pe Twitter, Sanders a scris: "Casa Alba nu va tolera niciodata un reporter care se atinge de o femeie tanara ce doar incearca sa isi faca treaba".

"Faptul ca CNN e mandru de modul in care angajatul lor s-a comportat nu este doar dezgustator, este un exemplu de dispret fata de toata lumea, inclusiv femeile care lucreaza in Administratie", a mai comentat Sanders inainte de a anunta ca i-a suspendat acreditarea lui Acosta.

"Ca urmare a incidentului de astazi (miercuri-n.red.), Casa Alba suspenda acreditarea reporterului implicat, pana la alte informatii", a mai scris Sanders.

Mai tarziu, Sanders a publicat momentul surprins pe camerele de luat vederi.

Reactia presei

Jurnalistii critica decizia de revocare a acreditarii lui Costa. CNN a transmis un punct de vedere in care sustine ca masura interzicerii accesului la Casa Alba a fost luata din cauza intrebarilor incomode.

"In explicatia pentru presa, Sarah Sanders a mintit. A lansat acuzatii false si a citat un incident care nu s-a intamplat".

De asemenea, si Asociatia Corespondentilor de la Casa Alba catalogheaza masura drept "inacceptabila, extrema" si cer Administratiei anularea acesteia.

Vezi si Ce raspuns a primit un reporter german care l-a intrebat pe Trump de ce e atat de speriat de media

A.D.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...