Un jurnalist CNN nu mai are acces in Casa Alba, dupa ce l-a enervat cu intrebari incomode pe Trump (Video)

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 10:15
3238 citiri
Un jurnalist CNN nu mai are acces in Casa Alba, dupa ce l-a enervat cu intrebari incomode pe Trump (Video)

Casa Alba a suspendat acreditarea corespondentului CNN Jim Acosta, dupa ce jurnalistul a avut un schimb de replici cu presedintele Donald Trump, in timpul unei conferinte de presa.

Acosta a adresat cateva intrebari incomode despre imigranti, iar Trump s-a enervat si i-a cerut sa lase microfonul jos si sa nu mai intrebe nimic. In acest sens, o femeie care face parte din staff-ul liderului de la Casa Alba a venit langa reporterul CNN si a incercat sa ii smulga microfonul din mana, insa fara succes.

Astfel, Administratia Trump sustine ca i-au suspendat acreditarea lui Acosta, din cauza ca "a pus mainile" pe femeia din staff, si nu din cauza intrebarilor care l-au deranjat pe liderul american.

Iata schimbul de replici dintre cei doi:

Sarah Sanders, purtatorul de cuvant al Casei Albe, sustine ca i-a fost interzis accesul lui Acosta pentru ca reporterul "a pus mainile pe o tanara". Jurnalistul CNN catalogheaza afirmatia drept o "minciuna".

Presedintele Trump i-a spus lui Jim Acosta, in timpul conferintei, ca este o "persoana teribila, nepoliticoasa". "CNN ar trebui sa fie rusinati pentru ca lucrezi la ei. Felul in care o tratezi pe Sarah Sanders este oribil", i-a mai spus liderul american.

Intr-o postare pe Twitter, Sanders a scris: "Casa Alba nu va tolera niciodata un reporter care se atinge de o femeie tanara ce doar incearca sa isi faca treaba".

"Faptul ca CNN e mandru de modul in care angajatul lor s-a comportat nu este doar dezgustator, este un exemplu de dispret fata de toata lumea, inclusiv femeile care lucreaza in Administratie", a mai comentat Sanders inainte de a anunta ca i-a suspendat acreditarea lui Acosta.

"Ca urmare a incidentului de astazi (miercuri-n.red.), Casa Alba suspenda acreditarea reporterului implicat, pana la alte informatii", a mai scris Sanders.

Mai tarziu, Sanders a publicat momentul surprins pe camerele de luat vederi.

Reactia presei

Jurnalistii critica decizia de revocare a acreditarii lui Costa. CNN a transmis un punct de vedere in care sustine ca masura interzicerii accesului la Casa Alba a fost luata din cauza intrebarilor incomode.

"In explicatia pentru presa, Sarah Sanders a mintit. A lansat acuzatii false si a citat un incident care nu s-a intamplat".

De asemenea, si Asociatia Corespondentilor de la Casa Alba catalogheaza masura drept "inacceptabila, extrema" si cer Administratiei anularea acesteia.

Vezi si Ce raspuns a primit un reporter german care l-a intrebat pe Trump de ce e atat de speriat de media

A.D.

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...