Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO

Sambata, 23 Septembrie 2023, ora 20:26
8591 citiri
Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Momentul când Dumitru Buzatu a primit geanta cu bani FOTO referat DNA

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă seară, 23 septembrie. În referatul DNA, procurorii au inclus și fotografii și un video cu momentul în care acesta a primit mita de 1,25 milioane de lei.

Referatul prin care DNA a solicitat arestarea pentru 30 de zile a baronului Dumitru Buzatu conține detaliat momentele în care acesta a primit banii și apoi i-a transferat în portbagajul mașinii.

Inițial, el le-a declarat anchetatorilor că sunt banii din economiile sale, potrivit aktual24.ro

Pasaje din referatul DNA

”La orele 17.15, (…..) și BUZATU DUMITRU s-au ridicat de la masă și s-au deplasat către autoturismele marca (…..) și marca (…..). BUZATU DUMITRU a mers la portbagajul (…..), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis ușa stângă spate și a luat de pe banchetă o geanta maro pusă la dispoziție de catre Direcția Naționala Anticorupție, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. BUZATU DUMITRU a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers către el, i-a întins geanta cu banii, BUZATU DUMITRU a luat-o, a pus-o în portbagaj, dupî care l-a inchis.

Ulterior, la data de 22.09.2023, în jurul orelor 19.12, autoturismul (…..) cu nr. de înmatriculare (…..) utilizat de către Consiliul Județean Vaslui a fost oprit la ieșirea din fermă (…..), în autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru însoțit de un conducător auto angajat al Consiliului Județean Vaslui. Procedând la efectuarea percheziției auto, în portbagajul autoturismului, în partea stânga, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectivă suma era compusă din bancnote cu cupiura de 500 de lei.

Procedând la cercetarea acestei genți și la individualizarea sumei de bani identificate am constatat că în interior se află suma totală de 1.250.000 de lei, compusă din 2500 bancnote cu cupiura de 500 de lei fiecare.

Începând cu luna mai 2023 numitul Buzatu Dumitru a început să manifeste o preocupare privind urgentarea întocmirii documentației privind plata pe care CJ Vaslui trebuia să o efectueze în favoarea antreprenorului SC (…..) SRL, deși acesta nu are atribuții legale privind această procedura. Aceste atribuții revin managerului de proiect (…..), managerului tehnic (…..) și lucrătorilor delegați din cadrul Direcției Tehnice din cadrul CJ Vaslui.

(…..)

Controlul exercitat zilnic de către numitul Buzatu Dumitru asupra managerilor proiectului Drumului Strategic evidențiază presiunea pe care acesta o exercita pentru a urgenta întocmirea documentației decontului pentru SC (…..) SRL. Acest demers este unul de importanță deosebită pentru numitul Buzatu Dumitru deoarece se interesează zilnic de această procedură și dorește să fie informat de îndată de orice acțiune se întreprinde de funcționarii responsabili din cadrul CJ Vaslui.

(…..)

Se observă faptul că numitul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, este cel care trasează sarcini și coordonează activitatea numiților (…..) și (…..),(…..). Aceștia resimt presiunile exercitate de președintele CJ Vaslui asupra lor și urgentează întocmirea unor acte de către diverși funcționari din cadrul CJ Vaslui sau transmit de îndată sarcinile trasate de Buzatu Dumitru supervizorului (…..) pentru că acesta să întocmească documentele care cad în atribuțiile sale. Toate aceste acțiuni au că scop urgentarea întocmirii documentației aferente decontului sumei de bani către SC (…..) SRL, plata care trebuie procesată de către numitul (…..), asupra căruia Buzatu Dumitru exercită presiuni în acest sens.

Relevantă pentru stabilirea situaţiei reale de fapt, situaţie care infirmă atât afirmaţiile inc. BD în momentul surprinderii în condiţii de flagranţă cât şi cele afirmate în cuprinsul declaraţiei de suspect (potrivit cărora el solicitase un împrumut de 125.000 lei de la SE) este discuţia înregistrată în mediul ambiental în momentul remiterii către BD a sumei de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către SC S... SRL în aceiaşi săptămână, care denotă atât faptul că BD era pe deplin conştient că primeşte un procent din valoarea plăţii cât şi recunoştinţa acestuia pentru „gestul” lui SE: BD: - Sărut mâna, Emil! Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie”, se menţionează în referat.

Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
#Dumitru Buzatu, #arestat preventiv, #presedinte cj vaslui, #flagrant, #luare de mita , #stiri PSD