Putin își dă cu pumnii în cap: Lovitură primită de Rusia, gaură de 150 de miliarde provocată de o forță mondială

Marti, 21 Noiembrie 2023, ora 02:30
20214 citiri
Putin își dă cu pumnii în cap: Lovitură primită de Rusia, gaură de 150 de miliarde provocată de o forță mondială
Putin a pierdut piața europeană de energie după invazia Ucrainei FOTO: Sky News

După invazia Rusiei din Ucraina începută în 24 februarie 2022, întreaga lume occidentală a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a-i diminua capacitatea de război. Acum Vladimir Putin își dă cu pumnii în cap după ce a pierdut piața europeană de energie și după ce Moscova a primit o lovitură colosală, o gaură de 150 de miliarde de dolari provocată de scăderea masivă a livrărilor Rusiei către UE, o putere economică mondială.

Astfel, ultimele date publicate la Moscova arată că exporturile Rusiei spre țările din Uniunea Europeană în primele 9 luni din 2023 au fost de 65,3 miliarde de dolari, înregistrând o scădere de 70% față de valoarea de 216,7,3 miliarde de dolari din aceeași perioadă din 2022, potrivit Big News Network.

Cooperarea economică a Rusiei cu țările asiatice și africane a continuat să crească, în timp ce comerțul cu Uniunea Europeană a scăzut drastic, potrivit celui mai recent raport al Serviciului Vamal Federal (FCS) de la Moscova.

Bomba care ticăie în cabinetul lui Putin: Marii oligarhi îl avertizează pe liderul de la Kremlin că se joacă cu focul

Datele publicate în această săptămână au arătat că exporturile către Asia au crescut la 226,6 miliarde dolari în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă din 2022. Exporturile către Africa au crescut cu peste 50%, până la 15,6 miliarde dolari în ianuarie-septembrie 2023, comparativ cu 10,1 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Importurile rusești din cele două regiuni au crescut și ele, în valoare de 140 de miliarde de dolari în cazul Asiei, în creștere cu 40% față de 2022. De asemenea, Moscova a sporit achizițiile din Africa cu 10%, până la 2,5 miliarde de dolari.

Cota țărilor asiatice în comerțul exterior global al Rusiei reprezintă acum aproximativ 70%, potrivit datelor FCS.

Cine este celebra Peng Liyuan, soția general a lui Xi: Legătura ei neștiută cu Biden VIDEO

În schimb, comerțul Rusiei cu UE a scăzut constant. Exporturile către blocul comunitar european au scăzut de la 216,7 miliarde de dolari în ianuarie-septembrie 2022 la doar 65,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă a acestui an. Importurile din UE au scăzut cu aproximativ 10%, până la 59,2 miliarde de dolari, arată datele.

"A existat o schimbare radicală a cifrei de afaceri a mărfurilor, a ponderii și ponderii țărilor în comerțul nostru. Dacă anterior țările UE reprezentau 50% sau mai mult în perioada pre-criză, pre-Covid, acum este de până la 16%", șeful interimar al FCS, Ruslan Davydov, a declarat recent. El a adăugat că comerțul cu China și India crește rapid, în timp ce cifra de afaceri cu țările din America Latină este, de asemenea, în creștere.

În ansamblu, comerțul exterior rusesc s-a ridicat la 530,2 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului 2023, în scădere cu 16% față de un an mai devreme.

Datele FCS au arătat că exporturile au scăzut cu aproape 30%, la 317 miliarde dolari, în timp ce importurile au crescut cu 18%, până la 213,3 miliarde dolari. Excedentul balanței comerciale s-a ridicat la 103,6 miliarde de dolari, potrivit raportului.

Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta
Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta
După ce înalți oficiali din Statele Unite au declarat că vor lua o nouă măsură împotriva Rusiei, bancheri și autorități de pe bătrânul continent au spus că se vor alătura și ei...
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
#economie rusia recesiune, #colaps rusia, #economia Rusiei, #Rusia recesiune sanctiuni occidentale, #exporturi Rusia, #sanctiuni UE Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina