The Telegraph prezinta povestea copilului rrom din Romania imbratisat de printul Charles

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 13:41
7686 citiri
The Telegraph prezinta povestea copilului rrom din Romania imbratisat de printul Charles
Foto: captura video Youtube/ Antena 3

Printul Charles a fost protagonistul unui moment inedit, vineri, in Centrul Vechi al Capitalei, cand a imbratisat un baiat, iar acest eveniment a captat atentia presei britanice.

"Cum i-a castigat inima printului Charles baiatul rrom din Romania, care este fotografiat cum este imbratisat de acesta", titreaza The Telegraph, care spune povestea copilului.

Acesta este fiul de 11 ani al unui prieten apropiat al printului, iar cei doi pareau foarte bucurosi cand s-au revazut si s-au imbratisat.

Valentin Blacker se numeste cel mic, fiind fiul lui William Blacker, in varsta de 54 de ani, absolvent al Colegiului Eton, aflat in apropiere de Windsor, unde se afla resedinta oficiala a familiei regale britanice.

"Valentin nu este inhibat de formalitatile pe care ar trebui sa le respecte un baiat britanic fata de familia regala. Este o relatie foarte emotionanta", a spus Blacker, adaugand ca fiul sau traieste intr-un sat din Transilvania.

Mama lui Valentin este o romanca de etnie rroma.

"Se inteleg foarte bine. Valentin este un copil foarte vioi. Este plin de viata si Charles crede ca asta este grozav. Pe Charles il fascineaza ca este pe jumatate rrom.

Valentin nu este rusinos sau retras si vorbeste cu printul Charles intr-o maniera foarte naturala. Este foarte dragut. Nu ii este teama sa il imbratiseze pe printul Charles si viceversa.

Valentin crede ca printul Charles este absolut minunat si mai degraba exotic. Fiecare dintre ei crede ca celalalt este exotic. Au aceasta relatie relaxata si foarte amuzanta", povesteste Blacker.

Acesta a mai spus ca printul il stie pe baiat de cand era bebelus si se intalnesc deseori in incursiunile frecvente ale printului in Transilvania, zona de care mostenitorul tronului britanic este fascinat.

In ce il priveste pe Blacker, acesta a ajuns in Romania prima oara in anul 1990, dupa caderea comunismului, si a inceput sa traiasca alaturi de comunitatea rroma. Intai s-a indragostit de o tanara rroma, dar a inceput o relatie cu sora acesteia. In anul 2006, s-a nascut Valentin, singurul copil al lui Blacker, cu toate ca relatia neconventionala a esuat dupa trei ani.

Blacker chiar a scris un bestseller, in care a descris cum "a cazut prada farmecelor" Nataliei, inainte de a trece la sora sa, Mariska - acestea nu sunt numele adevarate ale celor doua. In carte, Valentin are numele Constantin.

Cum l-a inspirat Blacker pe printul Charles

"Nu este prima oara cand m-a imbratisat", a spus copilul, dupa ce printul Charles l-a luat in brate cand vizita Centrul Vechi al Capitalei, ca parte a unui tur de noua zile prin Europa.

Valentin a crescut la tara, iar acum merge la scoala gimnaziala la Sighisoara. O data pe an, pentru o luna, merge la o scoala din Marea Britanie, unde tatal sau locuieste o buna parte din an.

William Blacker spune ca fiul sau este precum toti ceilalti copii de la scoala din Romania: "Nu are parte de tratament special. L-am invatat toate lucrurile importante, adica sa vorbeasca engleza, sa joace tenis si sa inoate".

In anul 1996, Blacker a scris un pamflet de 20 de pagini, atragand atentia asupra pericolelor la care sunt expuse arhitectura si patrimoniul din Transilvania, in mod special faimoasele biserici fortificate. Printul Charles a cerut o copie si a inceput campania sa inflacarata de a conserva Transilvania rurala.

Astfel, printul a ajuns pentru prima oara in Romania, in anul 1998, iar de atunci a cumparat mai multe proprietati si case, renovandu-le, dar in acelasi timp pastrand traditia locala.

The Telegraph mai scrie ca printului Charles ii place sa faca legaturi intre familia sa si una dintre cele mai temute figuri ale istoriei Romaniei, Vlad Tepes.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#copil luat brate printul Charles, #printul Charles copil Centrul Vechi, #poveste copil Charles Centrul Vechi, #Valentin Blacker printul Charles , #Printul Charles