Coșmarul miliardarului Elon Musk nu vine din Rusia: Americanul primește o lovitură dureroasă de la altă țară

Miercuri, 13 Martie 2024, ora 01:18
12813 citiri
Coșmarul miliardarului Elon Musk nu vine din Rusia: Americanul primește o lovitură dureroasă de la altă țară
Elon Musk primește o lovitură dureroasă dintr-o țară îndepărtată FOTO: Hollywood Reporter

Dacă războiul lui Putin din Ucraina a însemnat o adevărată catastrofă pentru mai mult de 1.200 de companii occidentale, care au fost nevoite să plece de la Moscova, iată că Elon Musk se confruntă și el cu un coșmar, dar nu din Rusia. Firma Tesla a miliardarului american primește o lovitură dureroasă din China, unde vânzările de mașini ale companiei din Statele Unite au scăzut puternic.

După ani de creștere ascendentă, unele dintre cele mai puternice corporații tehnologice din SUA, Apple și Tesla au început să alunece puternic și rapid în China, a doua economie ca mărime din lume, pe fondul noii realități de a face afaceri acolo, potrivit Business Insider.

Nu este de mirare că companiile americane care odată se băteau pe acest „miracol chinezesc” trebuie să învețe o lecție foarte dureroasă de a face afaceri în China. Trebuie să te uiți doar la sectorul tehnologic pentru a vedea cât de greu este acum pentru companiile americane în China.

Dezvăluirea ce pune pe jar estul NATO: Mutarea nebună a lui Putin, care depășește de 3 ori SUA și Europa

Apple s-a chinuit să introducă noi iPhone-uri în buzunarele consumatorilor chinezi, datele de la Counterpoint Research arătând că vânzările au scăzut cu 24% în primele șase săptămâni ale anului.

Între timp, Tesla a suferit o scădere uriașă a livrărilor de la gigafabrica sa din Shanghai luna trecută, cu 60.365 de vehicule livrate, a raportat Bloomberg. Aceasta este cu 16% mai mică decât livrările sale din ianuarie și cu 19% mai mică decât în aceeași lună a anului trecut, arată datele Asociației Chinei pentru Autoturisme. Acest lucru poate să nu provoace o panică imediată.

Vânzările nete ale Apple în China ar fi scăzut cu 13% în ultimele trei luni ale anului 2023 față de anul precedent, dar au generat totuși venituri de 20,8 miliarde de dolari. Și Tesla nu a fost singura companie de vehicule electrice care a fost prinsă într-o încetinire a vânzărilor.

Avertisment al unui fost șef al Serviciilor Secrete: Există un pericol grav din partea lui Putin asupra unei puteri occidentale

Dar semnalează o adevărată scădere a două dintre cele mai mari companii americane din China. În cazul Apple, există câteva lucruri de semnalat. Gene Munster, un partener de conducere la Deepwater Asset Management, a declarat că declinul a avut ceva de-a face cu „căderea produsele americane în favoarea celor din China”.

Această interdicție a coincis cu lansarea Huawei Mate 60 Pro, un smartphone 5G fabricat local, pe care mulți l-au văzut ca un dispozitiv inovator care rivalizează cu capacitățile iPhone-ului – în ciuda interdicțiilor de export care împiedică utilizarea componentelor liderului din industrie, din SUA.

Cercetarea Counterpoint arată că vânzările de unități de telefoane Huawei au crescut cu 64% în aceeași perioadă, vânzările de unități iPhone au scăzut cu aproape 25%.

Atenție la consumul unui aliment: Provoacă cel mai mare risc pentru boli de inimă, au descoperit savanții

În cazul Tesla, compania lui Elon Musk, 52 de ani, (el deține 20,6% din acțiunile companieie americane), o încetinire mai largă a pieței de vehicule electrice, care s-a conturat anul trecut, este probabil să fi fost resimțită în special în februarie, având în vedere vânzările în general mai lente în timpul festivităților de Anul Nou chinezesc din această lună.

Producătorii locali de vehicule electrice, cum ar fi BYD, se bucură între timp de o creștere puternică, deoarece reușesc să cucerească consumatorii cu vehicule mult mai ieftine decât mașinile Tesla.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Elon Musk, #vanzari Tesla, #China Tesla Model S, #masini electrice, #masina Tesla ieftina, #apple, #Apple China, #SUA China comert , #stiri externe