Coborarea in infern (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 13:51
14346 citiri
Coborarea in infern (Opinii)

In infernul presei si al politicii. Credeam ca ajunsesem deja acolo. Credeam ca nu se poate mai jos. Ba se poate. Iadul din unii oameni este mai adanc decat ceea ce poate concepe imaginatia noastra si din el a tasnit stirea exclusiva si in detaliu comentata referitoare la nuditatea lui Emil Boc in vestiarul unei sali de sport.

Daca imaginile cu pricina ar fi facut furori exclusiv in presa tabloida, chiar nu ar fi contat si probabil ca nu ar fi aflat despre ele decat consumatorii acestor gazete. Culmea este ca un tabloid le-a refuzat. Le-a difuzat insa o televiziune cu pretentii de seriozitate. "Ai grija sa nu faci "poc!", atunci cand il vezi pe Boc! Imagini NECENZURATE cu ex-premierul dezbracat!", "VIDEO! Scandal de proportii! Emil Boc, filmat dezbracat in spatiul public!", curgeau baloasele titluri la Antene.

Care spatiu public? Care scandal? Emil Boc a fost filmat in vestiarul unei sali de sport, schimbandu-se inainte sau dupa antrenament. Care e stirea? Care e culpa? Ca face sport? Nu era un secret si foarte bine face. Un om care isi oxigeneaza creierul are sanse sa gandeasca mai bine decat unul sedentar. Ca se schimba inainte si dupa ce face sport? Ar trebui sa faca sport in costum si cu cravata ori sa vina la guvern sau la partid in tricoul transpirat si in pantaloni scurti? Sau poate o fi vreo exclusivitate demna de toata atentia ca Emil Boc are constitutia anatomica a unui om normal?

Voci gretos ingrijorate vorbeau despre o bresa de securitate in misiunea SPP. O astfel de filmare este foarte usor de facut fara ca agentii de paza sa-si dea seama. Singura cale sa excluzi riscul este sa confisti toate telefoanele mobile sau sa evacuezi vestiarul pe durata sederii premierului (la momentul filmarii) in acel spatiu. Ia sa fi incercat SPP sa faca asa ceva! Sa fi vazut atunci scandal la aceleasi Antene, care ar fi invocat abuzul grosolan.

Problema nu este nici a lui Emil Boc si nici a SPP, este celor care difuzeaza asemenea mizerii, incalcand dreptul la viata privata a unui om care nu gresit cu absolut nimic. La dezbaterea iscata de marea stire, gazduita de o emisiune sordida in miez de noapte, a participat inclusiv directorul Jurnalului National, adica un cotidian cu mari pretentii. Am asistat la o porcarie sinistra care manjeste blazonul intregii prese romanesti. O porcarie de care ar trebui sa se delimiteze public fiecare jurnalist cu un minim respect pentru meserie si pentru regulile ei deontologice.

Dar in porcaria aceasta s-a balacit fericit si un politician cu pretentii de intelectual, de liberal european, de lider al Opozitiei si chiar de prezidentiabil. Crin Antonescu a accceptat sa intre in scabroasa emisiune, populata de creaturi pentru care nu exista limita a vulgaritatii, pentru a comenta marea exclusivitate referitoare la Emil Boc. Nici macar nu conteaza ce a spus. Simpla sa prezenta la aceasta sueta libidinoasa in miez de noapte il descalifica total.

Crin Antonescu pretinde ca in momentul intrarii in emisie nu stia despre ce urma sa fie vorba. Cum poate un lider politic de prim rang sa fie atat de putin selectiv si imprudent si sa accepte orice invitatie de a vorbi, chiar fara sa stie despre ce? Si dupa ce a aflat, in direct dupa cum pretinde, despre ce era vorba, de ce nu a inchis telefonul, refuzand sa coboare in abjectia lui Dan Capatos? Pentru ca nu l-a deranjat, ba chiar, daca ii ascultam chicoteala, as zice ca i-a placut mult.

Dupa ce a insultat in cei mai grobieni termeni orice critic, dupa ce a vadimizat pana la insuportabil mesajul unui partid istoric, dupa ce a fost abandonat de mai toti intelectualii onorabili care l-au sutinut in 2009, Crin Antonescu si-a gasit in sfarsit locul. Alaturi de Dan Capatos, comentand inteligent anatomia lui Emil Boc. Daca si-ar mai oxigena si domnia sa creierul pe la vreo sala de sport, ar risca sa fie filmat in fundul gol, dar ar evita probabil astfel de erori degradante.

Daca liderul liberal si-a propus sa piarda prezidentialele chiar inainte de a ajunge candidat oficial, este pe drumul cel bun. Bun si scurt.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, în urma...
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Sursa: Ziare.com