Boc: Acordati sprijin doctorului Raed Arafat atunci cand il cere

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 22:35
3179 citiri
Boc: Acordati sprijin doctorului Raed Arafat atunci cand il cere

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, in cadrul comandamentului de iarna desfasurat la Ministerul Administratiei si Internelor, ca doctorului Raed Arafat trebuie sa i se acorde sprijin atunci cand acesta il cere.

"Va cer tratarea cu prioritate zero a urgentelor medicale. Acordati sprijin doctorului Arafat atunci cand il cere. De modul in care actionati in aceste zile depinde viata a sute sau mii de romani, care pot fi aflati in situatii dificile, care pot avea in pericol viata", a declarat prim-minstrul.

Totodata, el a spus ca deocamdata nu este multumit de cum se prezinta situatia la nivelul tarii.

"Va cer categoric sa nu aveti liniste pana nu va asigurati ca viata oamenilor care sunt in situatie dificila va fi in afara pericolului. Aveti grija ca toti oamenii sa ajunga acasa, cei care sunt prinsi in trafic. Nu sunt multumit, analiza o facem pe vreme senina", a precizat premierul.

Emil Boc a subliniat importanta alimentarii cu hrana si apa a celor care inca se afla blocati in zapada.

"Va cer asigurarea distributiei de hrana, apa, paine, ceai la cei care se afla in adapost sau in masini. Am dispus distributia de combustibil. Sunt masini blocate in trafic si trebuie scoase de acolo.

Sa colaborati cu Ministerul Administratiei si Internelor si sa distribuiti rezervele de hrana si de apa de la rezervele de stat", a cerut prim-ministrul.

Premierul a mai spus ca exista cinci zone de blocaj, acestea fiind Centura Capitalei, Afumati, Adunatii Copaceni si cele doua autostrazi. In plus, in judetul Vrancea situatia se inrautateste. Totodata, Emil Boc a cerut "maxima vigilenta la judetele Tulcea si Constanta", la care se pastreaza codul portocaliu.

"Atentie pentru celelalte judete unde ramane codul galben, ce oricand se poate transforma in cod portocaliu", a mai spus premierul.

"Vine gerul, sa nu spuneti 'n-am stiut'"

"De maine vine gerul, sa nu spuneti ca n-am stiut, de ieri va avertizez", a afirmat prim-ministrul. El a atras atentia ca oamenii fara adapost si cei saraci sa nu ramana in frig pentru ca pot muri si a atentionat primarii sa stie unde sunt adaposturile pentru aceste situatii.

Totodata, premierul a cerut prefectilor sa colaboreze cu primarii pentru a nu fi probleme cu apa calda si cu agentul termic, in aceasta perioada.

Joi seara, erau 331 de localitati unde curentul electric este intreupt.

"Daca nu aveti grija, cautati-va de lucru in alta parte"

"Nu aveti linsite pana cand nu va asigurati ca fiecare om care este in pericol, acum, va avea viata in siguranta. Daca nu, va cautati de lucru in alta parte. Nu mergeti acasa si va culcati, sperand ca se rezolva de la sine, pentru ca nu se rezolva", i-a atentionat prim-ministrul pe prefecti.

Premierul a cerut sa nu fie nicio masina neverificata si niciun om la care sa nu se ajunga. Pana joi seara, au fost scoase peste 1.600 de persoane din masini "prin munca si efortul unor oameni de isprava. Nicun efort nu este prea mare", a continuat Emil Boc.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca vor fi inchise drumurile, astfel incat sa nu mai existe situatii in care sa nu se poata interveni. Totodata, ea precizat ca actioneaza 802 dintre cele 1081 de utilaje avute la dispozitie si ca exista colaborare cu MAI si cu MApN.

Boagiu a mai declarat ca sunt inchise cele autostrazile A1 si A2, precum si 23 de drumuri nationale si si-a mentinut speranta ca vineri vor fi redeschise cele doua autostrazi.

Totodata, au fost anulate 23 de trenuri, iar porturile raman in continuare inchise, in timp ce aereporturile functioneaza normal, in conditii de iarna.

La randul sau, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a precizat ca la nivelul ministerului a cerut ca toate unitatile militare sa fie pregatite cu efectiv si tehnica militara, pentru a ajuta la deszapezire.

"Prioritatea zero este salvarea de vieti omenesti. Militarii romani sunt pregatiti sa actioneze oriunde este nevoie de ei, in orice moment, pentru salvarea semenilor nostri".

Totodata, el a precizat ca peste 1.500 de militari au actionat deja si ca pot fi pusi la dispozitie pana la 5.000 de miltiari.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, la randul sau, ca vineri dimineata este posibil sa se intervina si pe calea aerului. El a reamintit despre problema gerului care va incepe de maine si a rugat prefectii sa aiba grija ca oamenii fara adapost sa fie dusi in centre si sa nu fie externati din spitale, in strada, in cazul in care vor avea nevoie de asistenta medicala.

Codul portocaliu se va mentine pana vineri, la ora 12.00, in judetele Constanta si Tulcea, in timp ce in alte cinci judete va ramane atentionarea de cod galben.

Temperaturile vor ajunge pana la -10 grade, la noapte, in Bucuresti, in timp ce in noaptea de vineri spre sambata vor cobori pana la -18 grade in sudul tarii si sub -20 de grade in depresiuni si la munte.

"Gerul este aproape, pregatiti-va masurile de protectie necesare. Domnul Arafat e diplomat, nu e rugaminte, e ordin. Nu ne jucam cu vietile oamenilor", a incheiat prim-ministrul.

Boc a deszapezit cu mana lui - vezi cum da premierul la lopata, pe autostrada

Zapada si viscolul continua sa faca ravagii in Romania. 22 de drumuri nationale si 76 de drumuri judetene sunt blocate, sute de localitati au ramas fara energie electrica si mai multe accidente s-au produs din cauza viscolului. Mai mult, doua persoane care ramasesera inzapezite au fost gasite decedate.

Romania, maturata de visol - primii morti, drumuri inchise si orase in bezna

Utilajele de deszapezire n-au avut nicio sansa in lupta cu viscolul si au ramas si ele blocate in nameti.

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca va fi prelungit codul portocaliu si pentru vineri si avertizarea va fi extinsa inca la patru judete.

Premierul Emil Boc a dorit sa dea un exemplu referitor la cum se deszapezeste si a pus mana pe lopata, in timpul unei vizite pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 18.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Emil Boc, #premier Boc, #Boc zapada Romania, #viscol Romania , #premier