Emil Boc vrea sa ajute firmele cu datorii - vezi cum

Luni, 29 August 2011, ora 22:15
1743 citiri
Emil Boc vrea sa ajute firmele cu datorii - vezi cum
Foto: presidency.ro

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca Guvernul incearca sa ajute firmele cu datorii, precizand ca cele care isi vor plati datoriile initiale si dobanda pana la 31 decembrie anul curent vor fi scutite de plata penalitatilor.

Emil Boc a vorbit la B1 despre modificarea Codului Fiscal, precizand ca, "de aceasta data, nu o sa vina sa credeti, vin si vesti bune".

"Chiar daca am fost doar avocat si nu am avut niciodata o firma, sa va dau un exemplu: o prima modificare pe care o aducem, care va ajuta foarte mult si firmele mici, reprezinta o declaratie unica; aceasta va comasa cinci declaratii, depuse o singura data pe trimestru, nu in fiecare luna", a declarat seful Guvernului.

De asemenea, premierul a accentuat ca Guvernul ar putea ajuta intreprinzatorii sa depaseasca greutatile cauzate de criza prin scutirea de la plata majorarilor acumulate la datoriile catre bugetul de stat.

"Foarte multe firme au acumulat datorii. La datorii sau acumulat penalitati si practic foarte multe sunt in imposibilitatea de a functiona datorita poverii pe care o au cu aceste penalitati de intarziere care sunt foarte mari. Propunerea pe care o facem este urmatoarea: Sa spunem ca o firma are o datorie de un milion de lei la stat.

Din care 70% reprezinta principalul, adica datoria efectiva de plata, plus dobanda, si 30% sunt penalitati de intarziere, ca n-a platit la timp ce avea de platit. Noi spunem in felul urmator: ai un milion de lei datorie. Daca pana in 31 decembrie 2011 iti platesti principalul, si dobanda, te iertam de plata penalitatilor de intarziere", a subliniat Emil Boc.

"Am decis sa modificam certificatul de atestare fiscala, care spunem ca, daca ai datorii la stat, nu te poti duce la licitatii. In acest atestat vrem sa facem doua rubrici in care sa spunem: firma are de dat la stat 10 de lei, dar trebuie sa primeasca 10 lei. Deci e un joc cum suma zero, asa ca firma poate merge la licitatie", a adaugat premierul.

"Acest lucru va fi realizat prin anticipata modificare a Codului Fiscal, daca va fi obtinut avizul de la Oficiul Concurentei", a explicat seful Guvernului.

"M-am lecuit, nu modific legea pe drepturile de autor"

Pe de alta parte, seful Executivului a adaugat ca legea privind veniturile obtinute din depturile de autor nu se va modifica.

"M-am lecuit, este foarte greu sa multumesti pe toata lumea. Le-am cerut sa lase legislaia asa cum este, pe drepturile de autor nu se modifica cu absolut nimic situatia existenta, dupa cum taxarea proprietatilor se face in continuare si in 2012. A fost o decizie a Parlamentului, cu care nu sunt de acord, ca taxarea suplimentara a celor care au mai multe proprietati sa se faca pana in 31 decembrie", a conchis Emil Boc.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#emuil boc iml datorii, #datorii firme stat, #lege drepturi autor boc , #premier