SUA, avertisment dur unei țări prietene: A băgat 100 de miliarde în buzunar de la ruși, dar vine lovitura

Miercuri, 06 Septembrie 2023, ora 04:45
18272 citiri
SUA, avertisment dur unei țări prietene: A băgat 100 de miliarde în buzunar de la ruși, dar vine lovitura
Dubaiul a devenit un paradis fiscal pnetru oligarhii ruși FOTO: Travel

După începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin în Ucraina acum mai mult de 550 de zile, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a diminua puterea mașinii de război. Acum, Statele Unite și aliații săi din Europa avertizează un stat prieten, Emiratele Arabe Unite, să oprească exporturile de produse spre Rusia, folosite în război, altfel țara este în pericol să fie supusă unor sancțiuni.

Oficiali din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană s-au deplasat luni, 4 septembrie 2023, în Emirate, pentru a presa guvernul de la Abu Dhabi, care a băgat în buzunar 100 de miliarde de dolari proveniți de la oligarhii ruși, conform Global Wealth, să stopeze vânzările de mărfuri spre Moscova, care ajută în războiul său cu Ucraina, precum cipuri, semiconductori și produse electronice, potrivit The Wall Street Journal.

Oficialii occidentali încearcă să convingă Emiratele Arabe să nu mai livreze produse critice, ce ajută la fabricarea armelor de către Rusia, cum ar fi cipuri, semiconductori, produse electronice și alte mărfuri cu dublă utilizare, atât în domeniul civil, cât și în cel militar.

O țară neutră este îngrozită: Zecile de miliarde ale oligarhilor lui Putin au fugit de aici la 5.000 de km distanță

EAU, împreună cu majoritatea țărilor care nu fac parte din Grupul G7, au refuzat să se alăture sancțiunilor impuse de SUA, Regatul Unit și UE, dar au spus că nu doresc ca țara să fie folosită ca un hub pentru companiile occidentale. pentru a se sustrage sancțiunilor prin transbordarea mărfurilor.

Oficialii americani și europeni spun că au devenit din ce în ce mai îngrijorați de faptul că din ce în ce mai multe mărfuri fabricate din Occident sunt direcționate către Rusia prin intermediul U.A.E. SUA au făcut presiuni asupra altor țări, inclusiv pe vecinii Rusiei, cum ar fi Armenia, să pună capăt comerțului ilegal.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că oficialii caută ajutor din toate țările care „sunt folosite pentru eludarea controalelor la export și redirecționarea mărfurilor interzise către utilizatorii finali ruși”.

Reprezentanții pentru sancțiuni din SUA, Marea Britanie și UE au călătorit, de asemenea, împreună și separat, în țări precum Turcia și Kazahstan, pentru a presa autoritățile să împiedice produsele occidentale cu dublă utilizare să ajungă pe câmpul de luptă.

Mutare inteligentă a unei țări prietene cu Putin, luând fața Occidentului: A inundat cu dolari Rusia, provocând o creștere de 440%

Alte țări au ajutat, de asemenea, Rusia să primească tehnologie cheie cu dublă utilizare. Comerțul dintre Rusia și China a crescut în plină expansiune după invazie, Beijingul exportând în Rusia semiconductori și circuite integrate în valoare de peste 300 de milioane de dolari, în creștere față de 230 de milioane de dolari în anul precedent, potrivit datelor comerciale ale Națiunilor Unite.

U.A.E., un partener de lungă durată al SUA în Orientul Mijlociu, a condamnat de mai multe ori invazia Ucrainei de către Rusia, dar a încercat, de asemenea, să mențină legăturile cu Rusia, parte a unei strategii de politică externă de angajament internațional larg într-o ordine mondială multipolară.

Emiratele Arabe Unite, un membru al alianței petroliere OPEC+ care include Rusia, au menținut legături bune cu Moscova, în ciuda presiunii occidentale de a ajuta la izolarea Rusiei în legătură cu invazia Ucrainei care a început în februarie 2022. Nu au aplicat sancțiunile globale impuse Moscovei.

Un oficial de la Abu Dhabi a declarat că țara sa respectă sancțiunile impuse de ONU și este într-un dialog strâns cu partenerii internaționali, inclusiv SUA și UE, privind conflictul din Ucraina și implicațiile acestuia pentru economia globală. Oficialul a spus că statul din Golf monitorizează exportul de produse cu dublă utilizare și se angajează să protejeze „integritatea sistemului financiar global”.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#Emiratele Arabe, #oligarhi rusi, #exporturi Rusia, #cipuri, #semiconductori, #Putin razboi, #statele Unite sanctiuni, #razboi Ucraina, #sanctiuni Rusia , #Statele Unite