Fondatorul Bismobil Kitchen acuzat că a păgubit sute de români și moldoveni: A evadat după ce a rupt și aruncat brățara de monitorizare

Duminica, 09 Aprilie 2023, ora 08:46
6448 citiri
Fondatorul Bismobil Kitchen acuzat că a păgubit sute de români și moldoveni: A evadat după ce a rupt și aruncat brățara de monitorizare
Fondatorul Bismobil Kitchen acuzat că a păgubit sute români și moldoveni, de negăsit FOTO tv8.md

Mihail Șaran, escrocul suspectat că a înșelat sute de clienți din România și Republica Moldova lăsându-i fără bunurile plătite, pare că a intrat în pământ.

Fondatorul Companiei Bismobil Kitchen, cercetat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, cu prejudiciu de peste 40 de milioane de lei, este de negăsit.

Șaran a fugit din sediul judecătoriei din Chișinău, înainte ca magistrații să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu arestul preventiv, pentru că ar fi influențat martorii.

Avocatul său susține că și familia sa își face griji, mai ales că după ce și-a scos brățara electronică prin care era monitorizat de autorități, și-ar fi aruncat și telefonul. Totul s-a întâmplat, vineri, 7 aprilie, la scurt timp după ce judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a decis că omul de afaceri trebuie să revină după gratii.

„Rudele își fac griji. E o situație critică mai mult pentru el. Nu știu de ce anume această decizie și-a asumat, dar ați văzut și din înregistrările video nu a fost o decizie planificată. Dacă și eu ca avocat îmi fac griji daca totul este bine cu el. Să nu fie și o tendință suicidală din partea lui”, a precizat avocatul lui Șaran.

Alexandru Bot a declarat că s-a despărțit de clientul său, vineri, în jurul orei 9 și 45 de minute.

Și chiar în prezența lui, Șaran ar fi sunat responsabilul de la centrul de monitorizare căruia i-ar fi spus locația în care se află, adică în apropiere de Universitatea de Medicină și că se îndreaptă spre casă.

Potrivit avocatului, el ar fi ajuns în apropierea blocului în care stă, însă nu a mai intrat.

Lui Șaran i-ar fi fost frică să revină în Penitenciarul 13, spune avocatul.

Mihail Șaran a evadat, vineri, în timp ce magistrații judecătoriei Chișinău, Ciocana se afla în deliberări și examina demersul procurorului de caz, care a insistat ca inculpatul să fie trimis după grații. Decizia procurorilor a fost luată în contextual în care afaceristul ar fi plecat de acasă și ar fi încercat să influențeze martorii. Șaran, dar și avocatul său neagă acest lucru, precizând că ar fi încercat să vorbească cu colegii săi pentru a le rezolva problemele oamenilor.

Potrivit avocatului, în actul penal de învinuire figurează doar două persoane, care ar fi băgat bani în afacerea lui Șaran și prejudiciul care s-ar ridica la 2 milioane de lei.

Șeful Inspectoratului Național de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că oamenii legii îl caută pe Șaran. Întrebat cum a fost posibil ca Șaran să evadeze, Cernăuțeanu susține că poliția nu are nicio vină, deoarece responsabilitatea urmăririi lui Șaran se subordonează altor structuri și nu IGP, potrivit tv8.md.

Mihail Șaran a mai fost certat cu legea. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare, însă a executat doar un an din pedeapsă, ulterior, fiind achitat, a spus avocatul.

Șaran este cercetat penal pentru escrocherie în proporții deosebite de mari.

Potrivit procurorilor, el ar fi înșelat peste 150 de persoane, cauzându-le un prejudiciu de 40 de milioane de lei, după ce compania sa ar fi încasat în avans de bani pentru bucătării la comandă. Într-un final, oamenii au fost păcăliți și au rămas fără bani, dar și fără mobilă.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#escroc, #mobila bucatarie, #mobila bucatarie comanda, #evadare, #prejudiciu , #justitie
Comentarii