Oale și cuțite vindecătoare de cancer, fabricate din materiale din care ”se fac navele spațiale”, vândute cu prețuri exorbitante. Erau doar chinezării fără valoare

Vineri, 15 Septembrie 2023, ora 03:25
6646 citiri
Oale și cuțite vindecătoare de cancer, fabricate din materiale din care ”se fac navele spațiale”, vândute cu prețuri exorbitante. Erau doar chinezării fără valoare
Bătrânii erau ademeniți să plătească mii de euro pentru produse exclusiviste, în realitate obiecte fără valoare FOTO Unsplash

Zeci de persoane din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care promitea oamenilor trecuți de prima tinerețe viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Secretul bine păstrat era vândut la prețuri exorbitante oamenilor ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase.

În realitate, escrocul vindea obiecte banale importate din China prezentate ca fiind produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață. Fascinați de organizarea somptuoasă a evenimentului, bătrânii plăteau bani grei, chiar și mii de euro, doar pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj.

Scenariul inventat de escroc și de acoliții săi, opt persoane în total, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux. Erau ademenite cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef care urma să gătească în oalele minune. Gruparea avea o bază de date de invidiat, spun procurorii DIICOT Cluj care s-au ocupat de această anchetă. Aveau tabele întregi cu numere de telefon sortate pe orașe și județe.

Odată ce acceptau invitația, doamnele participau la o prezentare somptuoasă de produse, niște banalități de proastă calitate importate din China sau Ungaria la prețuri derizorii, de câțiva dolari, dar lăudate ca fiind obiecte salvatoare de vieți, fabricate de materiale exclusiviste ”din care se fac doar navele spațiale”, cu proprietăți curative, bacterostatice.

La finalul prezentării se organiza o tombolă, iar câștigătorii erau anunțați că sunt fericiții câștigători ai unor reduceri de preț. Astfel aveau șansa unică în viață să cumpere produsele minune cu ”doar” o mie de euro, în realitate prețul pachetului fiind dublu sau chiar triplu. În pachet se aflau un set de cuțite de bucătărie, un set de vase și un aparat de masaj, valoarea reală fiind de cel mult 300 de lei în total.

Convinse, prin cuvinte bine ticluite și un discurs intens studiat, că așa vor scăpa de boli cronice, inclusiv de cancer, bătrânele doamne cumpărau produsele. Pentru clienții care încă mai aveau dubii exista un leac special. Erau amăgiți cu marea gală sau cu marea premiere de la complexul Romexpo din București unde aveau să se întâlnească cu Oana Cuzino și cu membrii echipei Master Chef care ar fi trebuit să gătească în oalele curative și cu cuțitele minune.

Anchetatorii susțin că gruparea de șarlatani reușea să câștige câte 25.000 de lei la fiecare eveniment organizat vânzând foarte scump produse de foarte proastă calitate, prejudiciul total fiind estimat de anchetatori la peste 200.000 lei.

În cauză au fost organizate percheziții la domiciliile escrocilor din București, Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, ulterior aceștia fiind trimiși în judecată, în decembrie 2022, dosarul fiind încă în faza de judecată la Judecătoria Turda.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#escroci, #fals medic, #DIICOT , #justitie