Alegeri in Moldova Iurie Leanca nu cedeaza si ramane in cursa: Votantii nu sunt roboti

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 14:23
2189 citiri
Alegeri in Moldova Iurie Leanca nu cedeaza si ramane in cursa: Votantii nu sunt roboti
Foto: Facebook/Iurie Leanca

Iurie Leanca, candidatul PPEM la presedintia Republicii Moldova, nu se retrage din cursa electorala. Acesta a recunoscut ca intentiona sa renunte la candidatura, insa a declarat ca s-a razgandit.

"Nimeni si nimic nu poate sterge cu buretele ceea ce am facut eu pentru Moldova. Igor Dodon promite marea si sarea cu scopul de a ajunge la putere. Exista un pericol urias pentru Moldova. Votantii nu sunt roboti pe care ii trimiti la vot si le spui cu cine sa voteze. Dodon beneficiaza de un electorat destul de loial. Am decis sa raman in cursa, pentru a nu-i oferi aceasta sansa lui Dodon", a declarat Iurie Leanca, conform Unimedia.

Acesta a declarat, joi, ca voia sa-si anunte iesiea din cursa, in favoarea Maiei Sandu (PAS), insa s-a razgandit cand a vazut reactia acesteia la retragerea lui Marian Lupu (PDM). "Recunosc ca urma sa-mi anunt retragerea din cursa electorala, in favoarea Maiei Sandu, dar cand am vazut reactia Maiei Sandu la anuntul Partidului Democrat, am inteles ca Maia nu a facut altceva decat sa-i puna in poala lui Dodon toti votantii PDM", a declarat Leanca.

Intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de vice-presedintele partidului Vlad Plahotniuc, Marian Lupu a declarat, miercuri, ca iese din cursa pentru a creste sansele Maiei Sandu sa-l invinga pe Igor Dodon.

"Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are sanse mai mari sa castige scrutinul electoral. Obiectivul PDM este ca scrutinul sa fie castigat de un candidat pro-european. Avem rezultate la limita. Pentru a avea o mai mare siguranta ca un candidat de dreapta sa castige alegerile, am decis sa ma retrag din campania electorala", a declarat miercuri Marian Lupu.

In replica, Maia Sandu a declarat nu are nevoie de sustinerea lui Plahotniuc. Mai mult, acesta a calificat retragerea lui Lupu din cursa electorala drept un gest disperat, care confirma faptul ca Dodon este candidatul dorit de Plahotniu.

"PD a hotarat sa-si spele imaginea prin a declara acest sprijin fals pentru candidatul unic. Cu acest mar otravit, Plahotniuc vrea sa-l ajute, de fapt, pe Dodon. Lui Plahotniuc i-a fost frica de faptul ca votul oamenilor va arata cat de putina sustinere are candidatul puterii, Marian Lupu", a mai spus Maia Sandu.

Joi, intr-o conferinta de presa, si candidatul independent Valeriu Ghiletchi a anuntat ca nu iese din cursa pentru presedintie. Acesta a spus, insa, ca, probabil, vor mai fi candidati care se vor retrage.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Iurie Leanca nu se retrage, #Iurie Leanca presedintie Moldova, #Iurie Leanca presedinte , #Moldova