Circul politic de la Chisinau trece Prutul: Fost consilier de la Cotroceni dat in judecata pentru calomnie

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 14:53
2687 citiri
Circul politic de la Chisinau trece Prutul: Fost consilier de la Cotroceni dat in judecata pentru calomnie
Foto: Facebook/Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu (foto), liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, a anuntat ca il da in judecata pentru calomnie pe Iulian Fota, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, dupa ce acesta a afirmat ca ar fi implicat in disparitia miliardului de dolari din bancile moldovene si ca l-ar sprijinu pe Vlad Plahotniuc.

"Declaratiile lui Iulian Fota imi aduc prejudicii imaginii mele. Am trimis deja o sesizare la CCA din Romania pentru a se lua masuri. Il voi da in judecata pentru declaratii calomnioase", a declarat Mihai Ghimpu intr-o conferinta de presa sustinuta luni, informeaza Unimedia.

De asemenea, acesta a anuntat ca "in urma acestor declaratii ofensatoare si calomnioase", a trimis deja o sesizare la Consiliul National al Audiovizualului din Romania, "solicitand sa se ia masurile cuvenite".

Reactia liderului PL vine la scurt timp dupa ce Iulian Fota a declarat, intr-o emisiune la postul B1TV, ca Republica Moldova este controlata in totalitate de prim-vicepresedintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar disparitia miliardului nu a fost posibila fara contributia lui, de care nu ar fi strain nici Mihai Ghimpu, scrie Unimedia.

"Pana la urma, miliardul a fost furat cu contributia pro-europenilor nostri. Principalul aliat a lui Plahotniuc este Ghimpu. Adica, pro-romanul Ghimpu, omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit si il sprijina pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar impotriva lui Filat. Ghimpu a sperat ca daca Filat se duce de rapa, el preia o parte din electoratul lui Filat si se intareste el politic. Ce este acum in Republica Moldova, este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar si politic", a declarat fostul consilier prezidential.

In plus, Iulian Fota a afirmat ca furtul miliardului a reprezentat un gest foarte urat facut fata de Romania.

"Prin furtul miliardului s-a scuipat nu doar in cetatenii Republicii Moldova, s-a scuipat in noi. Cum adica, tu furi miliardul in ochii mei, eu cel care am pus un cuvant pentru tine in fata europenilor? Este un gest foarte urat fata de propiul popor si fata de parteneri", a subliniat Iulian Fota.

Proiecte de un miliard de euro cu fonduri de la UE, inclusiv in Romania si R.Moldova

Reintregirea tarii, marele proiect strategic al Romaniei dupa integrarea in NATO si UE - Interviu

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va intalni luni dupa amiaza cu fractiunile PLDM, PL, PD si cele doua grupuri parlamentare de deputati neafiliati (PPEM si Platforma Social-Democrata), in vederea desemnarii unui nou candidat la functia de prim-ministru, dupa ce prima propunere, Ion Sturza, a picat in Parlament.

Moldova tot n-are premier: Chiulul deputatilor il face pe Sturza sa isi depuna mandatul (Video)

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Ghimpu judecata Fota calomnie, #Fota Ghimpu Plahotniuc miliard furat , #Moldova