Republica Moldova a ramas fara guvern - incep din nou negocierile

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 20:55
2045 citiri
Republica Moldova a ramas fara guvern - incep din nou negocierile
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) poate fi considerat reziliat, a anuntat Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), dupa demiterea guvernului Strelet de catre parlamentul de la Chisinau.

In acelasi timp, Partidul Democrat (PDM) intentioneaza sa demareze vineri negocieri in vederea constituirii unei noi majoritati pro-europene, liberalii si parlamentarii neafiliati raspunzand favorabil la acest apel, informeaza Radio Chisinau.

Guvernul din Republica Moldova a fost demis

Partidul Democrat, ai carui reprezentanti au votat alaturi de socialisti si comunisti pentru demiterea guvernului condus de Valeriu Strelet, a anuntat ca nu va crea aliante de centru stanga si opteaza pentru crearea unei noi majoritati pro-europene. Liderul formatiunii, Marian Lupu, a declarat ca in cel mai scurt timp va lansa invitatia pentru initierea discutiilor.

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a declarat ca nu exista alta solutie decat reluarea discutiilor pentru formarea unui nou guvern.

La randul sau, Iurie Leanca, liderul unui grup de deputati neafiliati, considera necesara reluarea convorbirilor pentru crearea unei majoritati parlamentare.

Partidul Democrat a incalcat acordul de constituire a AIE, iar Partidul Liberal Democrat va decide cum va actiona in continuare, a anuntat vicepresedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc. El a mentionat ca formatiunea pe care o reprezinta va avea anumite conditii inainte de semnarea unui nou acord.

Alianta pentru Integrare Europeana-III a fost creata la sfarsitul lunii iulie, aceasta fiind cea mai scurta coalitie de guvernare din 2009 pana in prezent. Disputele in alianta s-au amplificat dupa ce acum doua saptamani liderul PLDM, Vlad Filat, a fost retinut, fiind invinuit de coruptie si trafic de influenta.

In prezent in parlament sunt 45 de deputati socialisti si comunisti, 51 de deputati ai PLDM, PDM si PL si cinci deputati neafiliati.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Moldova negocieri Guvern, #Moldova Guvern nou negocieri , #Moldova
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Romania ...a sprijinit un escroc ...Vlad Filat