Prigojin s-a răzgândit și nu se mai retrage de la Bahmut. ”Ni se promit muniție și arme atât cât avem nevoie”

Duminica, 07 Mai 2023, ora 14:19
3009 citiri
Prigojin s-a răzgândit și nu se mai retrage de la Bahmut. ”Ni se promit muniție și arme atât cât avem nevoie”
Evgheni Prigojin s-a plâns de deficitul critic de muniție al grupării „Wagner” FOTO Twitter

Evgheni Prigojin spune că Ministerul Apărării al Rusiei a promis că va furniza muniție mercenarilor „Wagner”, a transmis serviciul de presă al lui Prigojin duminică, 7 mai.

Potrivit lui Prigojin, în noaptea de 7 mai, mercenarilor li s-a promis cantitatea necesară de muniție și arme.

"Ni se promit muniție și arme atât cât avem nevoie pentru a continua acțiunile ulterioare. Ei jură că totul va fi afișat pe flanc, ceea ce este necesar pentru a nu fi „șuntați" de inamic. Ni se spune că putem opera în Artemivsk [Bahmut] după cum considerăm de cuviință”, a spus Prigojin.

Potrivit șefului „Wagner”, Ministerul Apărării al Federației Ruse a oferit și un intermediar între departament și mercenarii, pe generalului Serghei Surovikin, pe care Putin l-a numit comandant al forțelor de ocupație în războiul din Ucraina din octombrie 2022.

"Aceasta este singura persoană cu stea de general care știe să lupte. Nu există nicio altă persoană inteligentă cu această stea", a adăugat Prigojin.

Pe 5 mai, Evgheni Prigojin s-a plâns de deficitul critic de muniție al grupării „Wagner”. El a arătat cadavrele multor militari care au murit în cursul zilei și a înjurat conducerea Forțelor Armate Ruse: pe ministrul apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major General Valeri Gerasimov. La scurt timp după, Evgheni Prigojin a anunțat retragerea pe 10 mai din cauza lipsei de arme. El a spus că mercenarii plănuiesc să transfere pozițiile către unitățile obișnuite ale Forțelor Armate Ruse.

În aceeași zi, Ramzan Kadîrov s-a oferit să înlocuiască PVK „Wagner” din Bahmut cu detașamentul „Akhmat”. Potrivit acestuia, militanții ceceni sunt gata să ocupe orașul în câteva ore.

De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
Ucraina a scos temporar tancurile americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, parțial din cauza tacticilor rusești cu drone, au declarat oficialii Pentagonului, citați de The Guardian. În...
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
#evgheni prigojin, #razgandire, #retragere, #bahmut, #munitie, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina