Suedia a anunțat că supune la vot în regim de urgență extinderea Schengen: "Înţelegem dezamăgirile României şi Bulgariei, sunt justificate"

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 13:58
7635 citiri
Suedia a anunțat că supune la vot în regim de urgență extinderea Schengen: "Înţelegem dezamăgirile României şi Bulgariei, sunt justificate"
Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că înțelege nemulțumirile României și Bulgariei FOTO Hepta

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a scris marţi, 17 ianuarie, pe Facebook că în Parlamentul European, premierul Suediei a anunţat că înţelege dezamăgirile României şi Bulgariei, pe care le consideră justificate şi nu ezită să spună ca doreşte să pună pe ordinea de zi în Consiliul Uniunii Europene extinderea spatiului Schengen, pe preşedinţia suedeză.

”Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a spus şi eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

”BREAKING NEWS! Acum câteva minute, în Parlamentul European. Ulf Kristersson, premierul Suediei: Înţelegem dezamăgirile României şi Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe Ordinea de Zi in Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe preşedinţia noastră”, a scris Rareş Bogdan.

Şi liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac a ţinut să facă cunoscut anunţul Suediei în plenul Parlamentului European.

”Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spaţiului Schengen. Stiu că asta aşteaptă România şi Bulgaria. Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a spus el.

#extindere schengen, #spatiul schengen suedia, #Ulf Kristersson , #Spatiul Schengen