”Și-a bătut joc de mine”: Confesiunea unui românce care i-a trimis bani unui bărbat, din străinătate, pentru ”a-și clădi un viitor împreună”

Autor: N.G.
Vineri, 02 Iunie 2023, ora 22:09
4386 citiri
”Și-a bătut joc de mine”: Confesiunea unui românce care i-a trimis bani unui bărbat, din străinătate, pentru ”a-și clădi un viitor împreună”
Femeia își cere banii înapoi, în instanță FOTO Pixabay

O româncă care lucrează în străinătate i-a trimis timp de 4 ani, unui bărbat din Alba, aproape 14.000 de euro cu convingerea că ”au un viitor împreună”. Femeia susține că a fost amăgită de sentimentele bărbatului, dar acum își vrea banii înapoi.

Pentru aceasta l-a dat în judecată pe bărbatul care „i-a spus constant că o iubeşte, se arăta preocupat de starea sa de sănătate, o asigura continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale”.

„Îmi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur şi simplu, pentru că avea nevoie. Îmi spunea ce face cu banii trimişi, respectiv renovări la casa dânsului: geamuri, uşi, parchet, zugrăvit, trimiţând şi poze în acest sens, pentru a-i dovedi ce a făcut cu banii. I-am trimis bani în ideea unui viitor comun”, a afirmat femeia în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Câmpeni.

Bărbatul a respins toate afirmațiile femeii și a susținut că nu a avut nicio relaţie de iubire sau de concubinaj cu ea. A precizat că banii trimiși au fost folosiți pentru a o prelua de la aeroport când venea acasă și pentru a o plimba cu mașina. A negat investiţiile făcute cu banii dați de femeie, precum și faptul că i-ar fi spus „ce-i al meu e şi al tău”.

„Atitudinea nesinceră a pârâtului este contrazisă flagrant de discuţiile purtate pe messenger. Pârâtul îi spune constant că o iubeşte, se arată preocupat de starea sa de sănătate, o asigură continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale, pentru ca, în acest fel, să obţină bani de la reclamantă. Sub imperiul promisiunilor pârâtului şi al sentimentelor declarate, intimata a înţeles să trimită sumele de bani, în speranţa alimentată de pârât că vor avea un viitor împreună. Evident, nu a putut crede că pârâtul o minte, câtă vreme acesta îi spunea mereu ce face cu banii, că investeşte în imobil tocmai pentru a avea unde să locuiască împreună”, se mai susține în acțiune.

Femeia a mai supus că bărbatul „şi-a bătut efectiv joc” de sentimentele ei și că i-a trimis sumele de bani din convingerea acesteia „de a-şi clădi un viitor”. Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii, dar în apel, la Tribunalul Alba, acțiunea acesteia a fost respinsă.

„Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referinţă cu privire la natura sumelor virate.

Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentinţa atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 20 aprilie 2023. Reclamanta mai poate contesta hotărârea la Curtea de Apel.

Eveniment Quarterly Report

Românul nedumerit de relația mamei sale, care și-a găsit iubit cu 23 de ani mai tânăr: "E clar anormală, deși nu imposibilă dacă faci o paralelă cu Macron"
Românul nedumerit de relația mamei sale, care și-a găsit iubit cu 23 de ani mai tânăr: "E clar anormală, deși nu imposibilă dacă faci o paralelă cu Macron"
Românii dezbat în mediul online diverse situații pe care încearcă să le înțeleagă sau din nevoia de a primi sfaturi. Un român este nedumerit de relația pe care mama sa, în vârstă...
Dumitru Buzatu a stat toată noaptea cu procurorii DNA. Decizia luată de magistrații anticorupție în dimineața zilei de sâmbătă
Dumitru Buzatu a stat toată noaptea cu procurorii DNA. Decizia luată de magistrații anticorupție în dimineața zilei de sâmbătă
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns la sediul DNA Iași în dimineața zilei de sâmbătă, 23 septembrie. Acesta a fost adus în jurul orei 4,00 la audieri,...
#femeie, #inselata, #bani, #barbat , #proces