Fenomenul neobișnuit care a lovit necruțător pe 3.000 de kilometri: Un continent se rupe în două VIDEO

Vineri, 07 Iulie 2023, ora 02:24
10370 citiri
Fenomenul neobișnuit care a lovit necruțător pe 3.000 de kilometri: Un continent se rupe în două VIDEO
Un fenomen lovește Africa necruțător și rupe continentul în două FOTO: Daily Mail

Un nou studiu realizat de o echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Virginia Tech, a avertizat asupra unui fenomen catastrofal care se petrece sub ochii noștri și care a lovit necruțător. Experții au constatat că fisura de 3.200 de kilometri lungime apărută în Africa va produce ruperea continentului în două.

Această ruptură masivă ar putea duce la formarea celui de-al șaselea ocean al Pământului, ea lărgindu-se an de an, potrivit Daily Mail.

O fisură masivă care străbate Africa este pregătită să împartă continentul în două și să formeze al șaselea ocean al Pământului, au avertizat oamenii de știință. Țările de-a lungul coastei de sud-est ar deveni o insulă uriașă, creând o mare complet nouă, din Etiopia până în Mozambic.

Descoperire neobișnuită sub calota din Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse sub gheață VIDEO

Așa-numitul Rift din Africa de Est (EARS) s-a format în urmă cu cel puțin 22 de milioane de ani, dar a demonstrat activitate în ultimele decenii - o fisură a apărut de-a lungul Etiopiei în 2005 și se lărgește cu o rată de un inch (2,5 cm) pe an.

Este rezultatul îndepărtării a două plăci tectonice din interiorul Pământului, una de cealaltă, dar mecanismul exact nu a fost pe deplin înțeles la momentul respectiv. Acum, un studiu publicat în iunie a constatat că o ejecție masivă de rocă supraîncălzită care iese din miezul planetei noastre provoacă ruptura.

Ken MacDonald, profesor la Universitatea din California, Santa Barbara, a declarat: „Ceea ce nu știm este dacă această ruptură va continua în ritmul actual pentru a deschide în cele din urmă un bazin oceanic, precum Marea Roșie, și apoi mai târziu la ceva mult mai mare, ca o versiune mică a Oceanului Atlantic”.

Fenomenul neobișnuit ce poate lovi catastrofal lumea. Distruge internetul global, afirmă un fizician VIDEO

„Sau ar putea să accelereze și să ajungă acolo mai repede? Sau s-ar putea bloca, așa cum a făcut Atlanticul înainte de a începe să se ivească adevăratul fund al mării? În ritmul actual, o mare de dimensiunea actuală a Mării Roșii s-ar putea forma în aproximativ 20-30 de milioane de ani”.

Cercetătorii cred că EARS devine mai mare deoarece două plăci tectonice se îndepărtează una de cealaltă - placa somaleză în est și placa nubiană în vest.

Mișcarea celor două plăci tectonice a fost observată în 2004 de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Delft din Țările de Jos, care au descoperit că EARS se mișcă cu câțiva milimetri pe an.

EARS se întinde de la Golful Aden în nord până la Zimbabwe în sud și este o serie de văi adânci, escarpe abrupte și vârfuri vulcanice. Rifturile continentale, precum EARS, sunt generate, în primul rând, de plăcile tectonice care se îndepărtează una de cealaltă, ceea ce, la rândul lor, trag și întind scoarța terestră.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#fenomen neobisnuit, #Africa, #ruptura Africa, #continentul africa, #placi tectonice, #fenomene misterioase, #continentul negru , #stiri externe