Festival de Halloween în București, 27 - 29 octombrie: Ce au pregătit organizatorii în 2023?

Advertorial
Marti, 17 Octombrie 2023, ora 10:38
19904 citiri
Festival de Halloween în București, 27 - 29 octombrie: Ce au pregătit organizatorii în 2023?
FOTO: pixabay.com

Dacă românii s-au obișnuit deja cu petrecerile de Halloween organizate în cluburi și baruri, iată că în acest an există în București posibilitatea de a participa chiar la un festival dedicat acestei sărbători de origine celtică, preluată de lumea occidentală.

Evenimentul din Capitala României este organizat chiar de autoritățile locale - Primăria Sectorului 6. West Side Hallo Fest se va desfășura pe Lacul Morii. Mai exact, insula, digul și o parte de la baza acestuia vor fi amenajate în tematica sărbătorii de Halloween, în perioada 27 – 29 octombrie 2023.

Atmosfera de festival va fi întreținută de un program amplu care include concerte, ateliere de sculptat și pictat dovleci, trasee misterios și multe alte surprize. Nu putea lipsi un concurs de costume de Halloween - parte integrată din spiritul acestei sărbători. De altfel, cei mai mulți fani ai Halloween sunt interesați doar de combinația de elemente înfricoșătoare și amuzante pe care o determină alegerea costumelor. Unii se inspiră din filme horror, alții aleg imaginea unor persoane publice, fără referințe terifiante.

Cantitate masivă de dovleci la West Side Hallo Fest

Festivalul de Halloween din București, care se desfășoară pe parcursul a trei zile (27, 28 și 29 octombrie), presupune inclusiv efortul logistic de a aduce o foarte mare cantitate de dovleci. Cele 15,5 tone vor fi folosite pentru decoruri, dar și pentru atelierele de sculptat și pictat. Dovlecii "cosmetizați" vor constitui exponatele celei mai mari expoziții de acest fel. Unii dovleci vor deveni chiar felinare, luminând o porțiune a lacului.

West Side Hallo Fest va aduce pe scenă artiști apreciați de public - celebra trupă Cargo, tânăra formație The Rock, reprezenta generației noi Iuliana Beregoi (artistă de 19 ani din Republica Moldova) și Dora Gaitanovici. Acesta din urmă a participat la Vocea Română și la Festivalul Cerbul de Aur și a fost una dintre finaliste în selecția națională a României pentru Eurovision Song Contest 2022, terminând pe locul trei și pe primul loc la televot.

Programul festivalului de Halloween de pe insula și digul Lacul Morii va începe în prima zi la ora 12:00, iar în următoarele două zile de la ora 10:00. Pe dig, vizitatorii vor putea vedea statui vivante, costumate în tematică de sărbătoare. În plus, pe toată porțiunea promenadei amenajate - aproximativ 10.000 de metri pătrați - vor exista arcade de câte cinci metri înălțime fiecare.

La West Side Hallo Fest, intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii. Se va putea folosi un trenuleț de asemenea fără costuri pentru călători, care va face legătura între zona străzii Mehadia și insula Lacul Morii. Iată așadar un eveniment inedit organizat în București, o idee foarte bună pentru timpul liber. Cel mai probabil, festivalul va atrage nu doar localnici, ci și turiști dornici să ia parte la un asemenea eveniment de Halloween care se desfășoară în România.

Halloween în lumea divertismentului modern

Ca orice altă sărbătoare modernă, Halloween este o adevărată franciză care, iată, determină chiar și evenimente de tip festival. Divertismentul asociat sărbătorii de Halloween include în special producții cinematografice, cărți și jocuri video. Chiar în această perioadă, în cinematografe rulează filmele horror Exorcistul: Cel care crede, Jocuri de Groază, Saw X și Vorbește cu mine.

Printre cele mai noi jocuri de groază, lansate chiar în 2023, menționăm Greyhill Incident, The Texas Chain Saw Massacre, Daymare: 1994 Sandcastle și Ad Infinitum. În aceeași temă, tot anul acesta, producătorul de jocuri ca la aparate Relax Gaming a lansat jocul de păcănele online Horror Hotel, care combină partea horror cu cea amuzantă, exact în spiritul modern al sărbătorii de Halloween.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
#festival, #Halloween, #festival Halloween, #Bucuresti , #stiri life style