Iordache ii raspunde fostului ministru Jianu: In Guvern a existat unanimitate. E vina lui ca n-a citit OUG 13

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 19:00
3871 citiri
Iordache ii raspunde fostului ministru Jianu: In Guvern a existat unanimitate. E vina lui ca n-a citit OUG 13
Foto: Facebook/Florin Iordache

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, spune ca toti ministrii Cabinetului Grindeanu cunosteau continutul Ordonantei 13, dupa ce fostul sau coleg de Guvern, Florin Jianu, a sustinut contrariul.

Florin Iordache i-a raspuns, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul PSD Olt din Slatina, fostului sau coleg de Guvern Florin Jianu.

"In Guvern a existat unanimitate. Dupa ce eu am prezentat, n-au existat discutii pe ordonanta. A fost unanimitate de voturi atunci cand s-a discutat. Nimeni nu a fost impotriva. Ati vazut ca in sedintele de Guvern fiecare ministru primeste o anumita documentatie si daca are de facut discutii, completari, observatii, au puncte de vedere.

E vina dumnealui (a lui Florin Jianu - n. red.) ca nu a citit. Stenograma e publica si, la interventia premierului, eu am prezentat cu ce noutati vin, ce reglementeaza si nimeni din membrii Cabinetului nu a avut un comentariu. Se trezeste acum domnul Jianu sa-si aduca aminte ca n-a citit. E vina dumnealui ca n-a citit sau n-a fost atent", a afirmat Iordache.

Fostul ministru pentru Antreprenoriat, Florin Jianu, a declarat ca nu se putea opune proiectului Ordonantei 13 in sedinta de Guvern din 30 ianuarie, pentru ca "ministrii nu voteaza, nu se pot opune proiectelor prezentate de initiatori".

"Daca un proiect este prezentat din timp, atunci departamentul tehnic al ministerului poate formula un punct de vedere, dar cand proiectul este prezentat direct, nu ai cum sa te opui.

Un pas inapoi? Altcineva trebuia sa faca acel pas inapoi, respectiv ministrul de Justitie de atunci, daca a vazut ca este pus in fata faptului implinit", a spus Florin Jianu, care in sedinta in care Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta 13 era ministrul pentru Antreprenoriat, Mediul de Afaceri si IMM, iar ulterior si-a prezentat demisia.

#Florin Iordache Jianu OUG 13, #Iordache Jianu OUG 13 unanimitate, #fost ministru justitie OUG 13 , #ministrul Justitiei
Comentarii