Procesul Loteria Romana vs. FRF se judeca pe 31 martie

Sambata, 22 Martie 2008, ora 16:03
1519 citiri
Procesul Loteria Romana vs. FRF se judeca pe 31 martie

Curtea de Apel Bucuresti a fixat, pentru 31 martie, primul termen al procesului in care Compania Nationala Loteria Romana a facut apel impotriva sentintei Tribunalului, din 5 decembrie 2007, prin care a fost obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 173 de miliarde de lei vechi, anunta NewsIn.

Potrivit unei surse judiciare, reprezentantii legali ai Companiei Loteria Romana au sustinut, in cadrul unei intalniri de conciliere cu reprezentantii FRF, ca nu refuza sa plateasca, dar vor ca o instanta sa le indice, printr-o hotarare, destinatia banilor, mai exact daca vor plati Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau Federatiei Romane de Fotbal. Reprezentantii Companiei Loteria Romana ar fi sustinut, potrivit aceleiasi surse, ca nu pot vira bani in ambele directii, aceasta fiind o situatie de incompatibilitate.

Apelul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti in data de 1 februarie 2008.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a executat silit, in data de14 februarie 2008, Compania Loteria Romana ca urmare a unei sentinte a Tribunalului Bucuresti din decembrie 2007, potrivit avocatului Federatiei, Antonie Popescu. Avocatul FRF a declarat la acea data, pentru NewsIn, ca in conturile FRF a intrat suma de 173 de miliarde de lei vechi (17,3 milioane RON). Popescu a mai spus ca Loteria isi poate recupera acesti bani daca va castiga procesul in caile de atac.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte, pe 5 decembrie 2007, actiunea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana, pe care a obligat-o la plata a 17.140.124 de RON si la cheltuieli de judecata in valoare de 177.592 RON.

In 26 mai 2006, Tribunalul Bucuresti a inregistrat cererea de chemare in judecata formulata de Federatia Romana de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR), pentru plata sumei de 18.615.124,18 RON.

Din cerere rezulta ca potrivit art 71 din Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului, "20% din incasarile realizate din pronosticurile sportive, ca urmare a utilizarii de competitii de gen pentru ramura respectiva organizate in campionatele din alte tari, de federatiile si organismele sportive internationale, precum si in Cupa Romaniei constituie surse de finantare pentru federatiile sportive".

In consecinta, avocatii FRF au sustinut ca 20% din incasarile CNLR rezultate din activitatile de pronosticuri sportive in 2003, 2004, 2005, impreuna cu dobanzile aferente, revin Federatiei Romane de Fotbal.

Reprezentantii CNLR au precizat ca Loteria romana si FRF au incheiat conventii si acte aditionale in conformitate cu legea mai sus amintita si ca obligatiile Loteriei Romane au fost realizate in totalitate, si au cerut Loteriei sa specifice care este suma reprezentand incasarile din pronosticuri (pariuri) sportive care ar fi trebuit virata Federatiei.

Avocatii FRF au recunoscut ca au incheiat niste conventii pentru sumele prevazute in legea sportului, sume care erau anticipate la inceputul anului si care ar fi trebuit regularizate la sfarsitul acestuia. De asemenea, avocatii au mai admis ca au incasat sumele convenite, respectiv 4 miliarde lei vechi in 2003, 5 miliarde in 2004 si 5 miliarde in 2005, dar ca regularizarea acestor sume nu s-a facut niciodata.

La solicitarea FRF catre Loteria Romana de a face regularizarea, reprezentantii CNLR au refuzat sub pretextul ca nu pot preciza incasarile pe care le-a avut Loteria in perioada 2003-2005, au mai precizat avocatii Federatiei Romane de Fotbal.

La cererea Federatiei Romane de Fotbal, instanta a incuviintat administrarea unui raport de expertiza contabila. FRF si-a insusit rezultatele raportului si a stabilit, in baza acestuia, un cuantum al pretentiilor de 18.615.124 RON.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#loterie, #proces, #FRF , #nationala