Valuri uriașe la Constanța. Imagini filmate duminică dimineața în zona Cazinoului VIDEO

Duminica, 19 Noiembrie 2023, ora 08:44
8361 citiri
Valuri uriașe la Constanța. Imagini filmate duminică dimineața în zona Cazinoului VIDEO
Valuri puternice în zona Cazinoului Constanța FOTO Captură Video Facebook/ Dobrogea Live

O furtună a măturat orașul Constanța în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 spre 19 noiembrie, cu rafale de vânt ce au depășit 100 km/h.

Încadrată la furtună tropicală pe baza intensității ieșite din comun, zeci de copaci au distrus mașini, iar acoperișuri au fost luate pe sus. Marea este în continuare neliniștită și în dimineața zilei de duminică, iar valuri uriașe au fost filmate în zona Cazinoului Constanța.

Toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic, a anunţat duminică dimineaţa Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Dezastru lăsat în urmă de urgia din Constanța

Peste 400 de apeluri la 112 au fost primite în judeţul Constanţa, în ultimele ore, în urma vântului puternic şi a ploii. Pompierii au îndepărtat, până duminică dimineaţă, aproape 100 de copaci căzuţi şi zece stâlpi de electricitate, iar 25 de maşini au fost avariate. O avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Constanţa este în continuare în vigoare. Douăzeci de localităţi sunt afectate de lipsa apei, din cauza căderilor de tensiune la staţii de pompare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat, duminică dimineaţa, că pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 99 de copaci căzuţi, la 25 de autoturisme avariate, la zece stâlpi de electricitate, doi stâlpi RDS & RCS, 20 de acoperişuri şi un coş de fum de locuinţă.

De asemenea, au fost primite 412 apeluri la 112 care semnalau producerea unor efecte negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a anunţat că în cursul nopţii trecute s-au înregistrat alte căderi totale de tensiune la nivelul unor surse şi staţii de pompare.

“Astăzi, 19 noiembrie 2023, ora 08.00 dimineaţa, sunt afectate de lipsa apei următoarele localităţi Mihail Kogălniceanu, Plopeni, Viişoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruinţa, Pecineaga, Moşneni, Cotu Văii, Tuzla, Negru Vodă, Faclia, Saligny, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea, Dulceşti şi Albeşti. Noaptea trecută, şi la nivelul municipiului Constanţa s-au înregistrat multiple variaţii şi căderi de tensiune la Staţia de Pompare şi Tratare Palas, Complex Constanţa Nord, sursele Cişmele şi staţia Călăraşi, dar ora actuală se furnizează apă la presiuni normale”, au precizat reprezentanţii RAJA.

Ei au precizat că la ora 5.10 a fost reluată alimentarea cu energie a sursei Băneasa şi imediat s-a pornit pomparea apei potabile către abonaţii din localitate. De asemenea, căderi de tensiune, dar de scurtă durată, care nu au afectat distribuţia apei s-au înregistrat şi la sursa Valu lui Traian.

Judeţul Constanţa s-a aflat, sâmbătă, sub cod portocaliu de vânt puternic. În cursul serii a fost emis un cod roşu de ploaie pentru municipiul Constanţa şi alte patru localităţi, iar apoi un cod roşu de vânt puternic, de peste 100 km/h, pentru zona de litoral a judeţului Constanţa.

De asemenea, din cauza ploilor, mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate.

În prezent, în judeţul Constanţa este în vigoare, până la ora 10, un cod portocaliu de vânt, iar după ora 10 va fi valabilă o avertizare cod galben tot de vânt.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#furtuna Constanta, #valuri marea neagra, #vant puternic , #vremea