Mama politistului Gigina: Cel care fura o gaina e hot. Cel care sta cuminte pe bancheta din spate traieste frumos

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 10:18
10500 citiri
Mama politistului Gigina: Cel care fura o gaina e hot. Cel care sta cuminte pe bancheta din spate traieste frumos

Mama politistului care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea comenteaza ironic si amar decizia senatorilor, care l-au scapat luni seara pe urmarire penala pe fostul ministru de Interne.

"Cel care fura o gaina este hot, este supus legilor acestei tari si inchis. Cea care fura un manunchi de flori in speranta de a duce o paine pe masa copiilor care tremura de foame este hoata si supusa acelorasi legi. Cel care sta cuminte pe bancheta din spate a masinii nefacandu-se vinovat de nimic, traieste frumos, vazandu-si linistit de viata, ba chiar se plange de cosmarul trait...", scrie pe Facebook Carmen Gigina.

Senatorii au respins cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Apararea lui Oprea

Oprea le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva cererii DNA, precizand ca in noaptea in care a murit politistul Bogdan Gigina el se afla pe bancheta din spate.

"Vreau doar sa explic foarte simplu si scurt ca in seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secunda. Sunt aici colegi care au fost ministri de Interne. Exista o baza legala din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, exista deci baza legala, pentru un antemergator.

In seara aceea, in jur de orele 19.00 aveam antemergatorul in fata, in urma cercetarii viteza masinii de politie era viteza legala. Cea in care ma aflam eu, atentie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legala. Din pacate, s-a intamplat aceasta tragedie. Un tanar politist a cazut intr-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileste traseul, nu da comenzi vis a vis de viteza, nu am dat niciodata, nici nu puteam sa discut cu tanarul coleg de pe motocicleta", a explicat Oprea de la tribuna Parlamentului.

Gabriel Oprea a mai spus ca nu poate fi acuzat de uciderea din culpa, deoarece nu conducea masina in care se afla.

"Sunt un om care a cautat intodeauna sa-mi fac datoria. Repet. Aflat pe bancheta din spate nu puteam sa comit aceasta ucidere din culpa. Cred ca greseala, cred ca ceea ce a determinat au fost cele trei gropi, spre aici trebuie indreptate toate cercetarile, care au fost prost semnalizate. Acest lucru s-a intamplat in acea seara. Va rog sa votati impotriva acestei cereri", a mai spus Oprea.

Citeste si reactia lui Oprea dupa ce a fost scapat de colegi, dar si ce spune presedintele Klaus Iohannis despre votul din Senat, precum si reactia politistului Marian Godina.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...