Pruna, despre votul senatorilor in cazul Oprea: Nu suntem orbi cand trebuie sa aplicam legea

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 09:05
4006 citiri
Pruna, despre votul senatorilor in cazul Oprea: Nu suntem orbi cand trebuie sa aplicam legea
Foto: Facebook/Raluca Alexandra Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, marti, in legatura cu votul senatorilor in cazul lui Gabriel Oprea, ca in Romania nu suntem orbi cu privire la cine este cel caruia trebuie sa i se aplice legea, ci facem "un fel de discriminare pozitiva".

"Nu vreau sa ma refer la un caz particular, dar am spus ca problema Romaniei nu este ca nu avem legislatie, problema Romaniei este ca noi aplicam in mod discriminatoriu legislatia.

Adica, facem un fel de discriminare pozitiva", a spus, marti, Raluca Pruna, cand a fost intrebata ce opinie are despre votul senatorilor care au respins cererea DNA de efectuare a urmarii penale pentru ucidere din culpa fata de Gabriel Oprea, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Ministrul Justitiei a adaugat ca nu suntem orbi cand e vorba de aplicarea legii.

"Atunci cand trebuie sa aplicam legislatia ne uitam cui o aplicam - ceea ce ma face pe mine sa afirm, fara niciun fel de rezerva, ca nu suntem o tara in care suntem orbi cu privire la cine este cel sau cea caruia trebuie sa-i aplicam un cod de etica sau o prevedere a legii", a spus Pruna, la o conferinta privind masurile anticoruptie din sectorul de business.

La aceeasi conferinta, ambasadorii Statelor Unite si Marii Britanii in Romania si-au exprimat dezacordul fata de votul Senatului in cazul Oprea.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat ca legea trebuie sa fie egala pentru toti si ca, intr-un raport privind Mecanismul de cooperare si verificare, a existat o recomandare care viza principii clare pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor. "Sper ca aceasta recomandare sa fie discutata in Parlament", a spus Brummell.

La randul sau, ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a aratat ca este dezamagit de votul dat in Parlament si ca nevinovatia se stabileste in sala de judecata.

Amintim ca senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Citeste care sunt acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA fostului ministru Gabriel Oprea

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Pruna vot Senat Oprea, #Oprea Senat DNA Gigina, #Oprea salvat Senat DNA , #urmarit penal