Galațiul, cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice

Advertorial
Vineri, 05 Mai 2023, ora 11:07
6943 citiri
Galațiul, cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice
FOTO: primariagalati.ro

Orașul din România care a primit anul acesta distincția „Best Electric City” este Galațiul. Distincția a fost anunțată joi, în cadrul competiției „Best Electric Car” susținută în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Premiul ajunge la Galați după ce municipalitatea a derulat în ultimii ani un program susținut de instalare a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, dar acestea nu au fost singurele măsuri luate pentru protejarea mediului.

„Orașul nostru s-a schimbat foarte mult, grație măsurilor pe care le-am luat pentru mediului, iar o componentă importantă este cea care privește transportul electric. La Galați încurajăm și susținem un transport ecologic. Iar una dintre dovezi este faptul că avem în acest moment în oraș 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de stații. Este un premiu care ne onorează și ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendințe, pentru un mediu curat și sănătos”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, după primirea premiului. Trofeul i-a fost înmânat primarului Ionuț Pucheanu, de către ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Competiția a vizat orașele mari care au avut printre priorități descongestionarea traficului și reducerea poluării.

Pe lângă proiectele privind instalarea de stații pentru mașinile electrice, Primăria municipiului Galați a derulat sau derulează multe alte acțiuni în ce privește un transport ecologic. În ultimii ani au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi și moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid - primele astfel de mijloace din istoria orașului; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie - primele tramvaie noi din ultimii 30 de ani). Alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge la Galați, cu finanțare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze). În plus, la Galați au continuat proiectele de amenajare a pistelor pentru bicicliști, în ultimii ani fiind amenajate piste de circa 20 de km. Mai mult, sistemul de iluminat public este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic.

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Galati, #masini electrice , #stiri sociale