43 de milioane de dolari pentru investirea lui Obama

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 08:20

   

43 de milioane de dolari pentru investirea lui Obama
Investirea presedintelui Barack va costa mai mult decat recordul stabilit la preluarea celui de-al doilea mandat de catre presedintele George Bush, suma estimata fiind de 43 de milioane de dolari.

Bush nu era in 2005 atat de popular in randul americanilor precum este Barack Obama, insa majoritatea banilor cheltuiti fusesera stransi din donatii.

Astfel, nici Obama nu are nici pe departe un buget limitat pentru a organiza o preluare a mandatului care sa intre in istorie.

In plina criza economica, milioane de americani sunt gata sa-i ierte presedintelui orice risipa. Dovada este insusi faptul ca sunt dispusi sa-si goleasca portofelele si cardurile de credit pentru a se afla la Washington pe 20 ianuarie, comenteaza AFP.

Patru milioane de oameni sunt asteptati in capitala, toate camerele de hotel pe o raza de 80 km in jurul Washingtonuluifiind deja rezervate.Cu toate acestea, doar 240.000 vor avea loc pe pajistea din fata Congresului, iar 30.000 vor avea locuri pe scaune incat sa-l poata vedea cu ochiul liber pe presedinte cum depune juramantul.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 828 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Glad
rank 1
Pai, parca era regim de austeritate!
Abia-i astept pe actualii fani obama, sa se lamureaca cu cine au deaface!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor