Deputatul spagar isi recunoaste vina: Am gresit, vreau sa fiu liber, am acasa copii mici

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 16:33
4459 citiri
Deputatul spagar isi recunoaste vina: Am gresit, vreau sa fiu liber, am acasa copii mici

Deputatul Gheorghe Coman si-a recunoscut vinovatia joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la primul termen al procesului in care este acuzat de coruptie.

"Am gresit. Recunosc. Asta e situatia. Vreau sa fiu liber, pentru ca am acasa copii mici", le-a spus Gheorghe Coman judecatorilor.

Procurorul de sedinta le-a solicitat magistratilor condamnarea deputatului la trei ani de inchisoare cu executare si confiscarea a 3.000 de lei si a unei sticle de whisky, primita ca mita de Gheorghe Coman.

Avocatul deputatului a cerut instantei sa ia in considerare ca acesta si-a recunoscut vina si sa-l condamne la inchisoare cu suspendare.

Noi stenograme cu deputatul spagar, dupa flagrant: Pe mine sa ma ia? Cu 3.000 de lei? E dementi la cap, ma! (Video)

Judecatorii urmeaza sa anunte joi sentinta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

Coman a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

A cerut bani pentru a mentine intr-o functie de conducere un angajat al DSVSA Buzau

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator - in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic "ar reveni" partidului respectiv), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Noi stenograme in cazul deputatului spagar: Aia se scobeste in masele? Daca esti prost, mori!

"Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul.

De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata - administrata de un consilier al aceluiasi partid", arata DNA intr-un comunicat.

3.000 de lei si o sticla de whisky, spaga pentru interventia lui Coman

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentiona ca acestea constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de Gheorghe Coman. In acest context, intre 12 - 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

In 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala luarea acestei masuri.

Procuror: Cand a fugit de la flagrant, deputatul spagar l-a acrosat pe denuntator si a lovit masina DNA

In 7 ianuarie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de cinci judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Gheorghe Coman recunoscut vina instanta, #deputat recunoscut luat spaga, #deputat spagar vinovatie magistrati , #spaga
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Judecatorii il leaga pe agramatul Varanului.
Poza IL_VALACHO
IL_VALACHO
rank 1
Fara mila pentru ticalosi.