PDL propune o lege a "sarmalelor si a tuicii"

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 13:05
2270 citiri
PDL propune o lege a "sarmalelor si a tuicii"

Fostul ministru al Agriculturii, actualul vicepresedinte al democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur, a anuntat miercuri ca senatorii PD-L vor depune, saptamana viitoare, o initiativa legislativa privind infiintarea Oficiului National pentru Produse Agricole si Alimentare Traditionale si Ecologice.

"Romania are un potential enorm in ceea ce priveste produsele traditionale si ecologice, dar nu exista o institutie care sa promoveze aceste produse", a sustinut Flutur.

In acest context, PDL va initia o propunere legislativa, care va fi depusa in Parlament saptamana viitoare, care are in vedere transformarea Oficiului National al Denumirilor de Origini pentru Vinuri (ONDOV), in Oficiului National pentru Produse Agricole si Alimentare Traditionale si Ecologice.

Potrivit vicepresedintelui democrat-liberal, aceasta institutie ar avea in vedere identificarea, intregistrarea, procesul de certificare, protejarea produselor traditionale si ecologice, precum si promovarea si sustinerea lor financiara.

El a mai spus ca, prin acest Oficiu, se va obtine iesirea produselor romanesti traditionale pe pietele externe, dar si facilitarea participarii la targuri si expozitii, prin suportarea cheltuielilor pentru promovare de la buget.

"Nu numai ca lipsim de pe piata externa, dar am pierdut si piete interne si consider ca Romania trebuie sa se reorganizeze de urgenta, iar acest oficiu sa aiba in cadrul directiilor agricole reprezentanti care sa aiba ca tema principala promovarea produselor traditionale romanesti", a mai declarat Flutur.

Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Tensiuni majore în USR: Elena Lasconi amenință cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Național. De asemenea, aceasta susține că nu poate candida la alegerile prezidențiale fără...
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Liderii Coaliției au revenit asupra deciziei privind datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor nemulțumiri din PNL. Potrivit analiștilor, modificările au...
#flutur, #comisie, #produse , #PDL
  1. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  2. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  3. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  4. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  5. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  6. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  7. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  8. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  9. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  10. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”