PDL propune o lege a "sarmalelor si a tuicii"

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 13:05
2164 citiri
PDL propune o lege a "sarmalelor si a tuicii"

Fostul ministru al Agriculturii, actualul vicepresedinte al democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur, a anuntat miercuri ca senatorii PD-L vor depune, saptamana viitoare, o initiativa legislativa privind infiintarea Oficiului National pentru Produse Agricole si Alimentare Traditionale si Ecologice.

"Romania are un potential enorm in ceea ce priveste produsele traditionale si ecologice, dar nu exista o institutie care sa promoveze aceste produse", a sustinut Flutur.

In acest context, PDL va initia o propunere legislativa, care va fi depusa in Parlament saptamana viitoare, care are in vedere transformarea Oficiului National al Denumirilor de Origini pentru Vinuri (ONDOV), in Oficiului National pentru Produse Agricole si Alimentare Traditionale si Ecologice.

Potrivit vicepresedintelui democrat-liberal, aceasta institutie ar avea in vedere identificarea, intregistrarea, procesul de certificare, protejarea produselor traditionale si ecologice, precum si promovarea si sustinerea lor financiara.

El a mai spus ca, prin acest Oficiu, se va obtine iesirea produselor romanesti traditionale pe pietele externe, dar si facilitarea participarii la targuri si expozitii, prin suportarea cheltuielilor pentru promovare de la buget.

"Nu numai ca lipsim de pe piata externa, dar am pierdut si piete interne si consider ca Romania trebuie sa se reorganizeze de urgenta, iar acest oficiu sa aiba in cadrul directiilor agricole reprezentanti care sa aiba ca tema principala promovarea produselor traditionale romanesti", a mai declarat Flutur.

#flutur, #comisie, #produse , #PDL