Un oligarh rus construiește în Grecia o stațiune pentru ultrabogați. Complexul este ridicat pe fosta insulă a lui Onassis

Luni, 01 Mai 2023, ora 22:21
4585 citiri
Un oligarh rus construiește în Grecia o stațiune pentru ultrabogați. Complexul este ridicat pe fosta insulă a lui Onassis
Oligarhul rus Dmitri Ribolovlev și partenera sa de viață FOTO: greekcitytimes.com

Un oligarh rus construiește o stațiune ultra-exclusivă pe insula sa privată de lângă coasta Greciei.

Dmitri Ribolovlev merge înainte cu planuri de a transforma insula Skorpios într-un paradis luxos pentru cei ultrabogați. Ribolovlev, care are avere de 5,4 miliarde de lire sterline și deține echipa de fotbal AS Monaco, speră că proiectul uimitor va fi finalizat până în 2024.

Așa-numitul „Rege al îngrășămintelor” a fost sancționat de Ucraina din cauza războiului brutal al Rusiei, dar nu s-a confruntat cu nicio interdicție în Occident, scrie The Sun.

Și a căutat să se distanțeze de regimul rus, inclusiv prin donații mari de ajutor umanitar către Crucea Roșie.

Cu toate acestea, Skorpios era celebră înainte de a fi cumpărată de oligarh - fiind locul unde văduva lui JFK, Jackie, s-a căsătorit cu cel de-al doilea soț al ei Aristotel Onassis, care la acea vreme deținea insula.

Așa-numitul club VIP Exclusive se lăudă cu un complex care cuprinde 60 de dormitoare, un heliport, spa și un port de agrement pentru superyacht-uri, grajduri, un teren de fotbal și chiar un amfiteatru.

Imagini incredibile de concept realizate de firma norvegiană Snøhetta arată stațiunea ultramodernă printre copaci de pe insula pitorească din Marea Ionică.

Și imaginile din satelit care pot fi vizualizate în mod public, realizate de Google Earth, dezvăluie că construcția este în desfășurare, cu lucrările de terasament și șantiere vizibile.

Proiectul a fost descris ca o stațiune „în stil James Bond” de către The Art Newspaper - și sunt informații că Ribolovlev și-ar putea muta colecția de artă acolo.

Stațiunea, care va fi împărțită în nouă unități, va fi disponibilă pentru închiriere oaspeților VIP săptămânal pentru 835.000 - 1,6 milioane lire sterline pe săptămână.

Nu vor fi acceptați mai mult de 50 de invitați simultan.

Proiectul este conceput de firma norvegiană Snøhetta, care se ocupă și de noua Bibliotecă din Alexandria din Egipt, de Under, primul restaurant subacvatic din Europa și de sediul ziarului Le Monde din Paris.

Renovarea stațiunii de lux, care se așteaptă să fie finalizată anul viitor, și trebuia inițial să coste 200 de milioane de lire sterline, dar presa locală, citând surse apropiate proiectului scrie că acum a crescut la peste 355 de milioane de lire sterline.

Pază ca la Kremlin

Se pare că micuța insulă de lângă Lefkada este puternic păzită de lunetişti și camere de securitate.

Accesul vizitatorilor este permis doar pe o singură plajă a insulei - și numai atunci când familia Ribolovlevs nu este acolo.

Planurile pentru emblematica „Vilă roz” a insulei nu au fost dezvăluite, deoarece nu se știe dacă va fi transformată în reședință sau păstrată ca muzeu.

Ribolovlev a cumpărat insula ionică de 74 de acri cu pentru 99 de ani de la moștenitoarea greacă Athena Onassis în 2013 pentru 128 de milioane de lire sterline.

A fost un cadou de ziua de naștere a fiicei sale mai mari Ekaterina, care mai târziu s-a căsătorit acolo.

Skorpios aparținea magnatului grec al transporturilor maritime Aristotel Onassis, care a cumpărat-o pentru echivalentul a 10.000 de lire sterline.

Insula avea să devină cunoscută drept „Insula Onassis”, iar petreceri legendare la care participau zeci de celebrități aveau loc adesea aici.

Tot aici, milionarul s-a căsătorit cu Jackie Kennedy, văduva lui JFK, în 1968.

După moartea sa în 1975, insula a trecut fiicei sale Christina înainte ca moștenitoarea să moară tragic de un atac de cord în Buenos Aires în 1988, la vârsta de 37 de ani.

Fratele ei Alexander murise anterior într-un accident de avion în 1973. Aristotel, fiica și fiul său sunt toți îngropați în Skorpios. Skorpios a fost apoi transmis fiicei sale Athena Roussel-Onassis.

În ciuda faptului că în testamentul lui Aristotel Onassis s-a declarat că insula ar trebui să fie dată statului grec după moartea sa, moștenitoarea a decis să o închirieze miliardarului rus în 2013.

Ribolovlev a cumpărat și insula vecină Sparti pentru încă 25 de milioane de lire sterline.

Localnicii de pe insula Lefkada din apropiere au rămas dezamăgiți de decizie, deoarece mulți sperau că va rămâne în familie.

A existat și o dispută cu privire la interzicerea trecerii cu ambarcațiunile dar s-a ajuns la un acord și chestiunea s-a rezolvat când au fost lansate alte investiții în zonă.

Ribolovlev a făcut o serie de donații generoase în Lefkada, inclusiv o ambulanță de 80.000 de lire sterline către spitalul local.

Autoritățile elene au aprobat proiectul în 2020, detaliind reguli pe 55 de pagini, inclusiv de conservare a naturii.

Când au fost dezvăluite planurile lui Ribolovlev de a modifica Skorpios, au fost ridicate îngrijorări cu privire la pierderea caracterului și a autenticității insulei.

Fostul primar al orașului Meganisi din apropiere, Christos Zavitsanos, a spus la acea vreme că nu vor ca insula să devină „Mykonosul Ionian”, ridicând îngrijorări cu privire la impactul asupra mediului.

Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Unui bărbat bolnav de cancer în fază terminală medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. S-a întors în Icaria, Grecia - o zonă albastră - și a mai trăit încă trei...
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
#Grecia, #insula skorpio, #Onassis, #oligarh rus statiune exclusivista , #Grecia
Comentarii