Reacția sindicaliștilor din Educație după noua ”ofertă” a Guvernului: ”Complet neinspirată”

Joi, 25 Mai 2023, ora 23:59
2740 citiri
Reacția sindicaliștilor din Educație după noua ”ofertă” a Guvernului: ”Complet neinspirată”
Sindicaliști la protest FOTO FSLI

Liderii sindicatelor din Educație au respins joi seară, 25 mai, noua ofertă a Guvernului pentru oprirea grevei generale.

”Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! (...) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeași. Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la Antena 3 CNN.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a anunțat că greva va dura atâta vreme cât colegii săi hotărăsc acest lucru.

”Reacția mea depinde de reacția colegilor mei. Așteptările lor sunt mari. Oferta care vine în momentul de față din partea Guvernului nu cred că este în măsură să conducă la stingerea acestui conflict de proporții. Singura diferență - că nu mai sunt vouchere sau carduri, ci doar două prime acordate. Una în 5 iunie şi alta în 5 octombrie. Despre asta vorbim.

În momentul de față, greva generală continuă, pentru că singurii în măsură să renunțe la această formă de protest sunt colegii noștri. Acest lucru se va întâmpla pe baza unui referendum. Ei decid momentul în care se suspendă această acțiune. Dacă această variantă înaintată de către Guvern este acceptată de colegii noștri, se va reveni în sălile de clasă. Dacă nu este acceptată de către colegii noştri, protestul va continua”, a declarat Nistor.

Precizările au fost făcute după ce Guvernul a respins cererea sindicatelor de majorare a salariilor cu 25%, propunând acordarea unor prime pentru profesori în valoare totală de 2.500 de lei. Executivul a anunțat, în schimb, majorarea veniturilor personalului nedidactic cu 9%, în medie, și oferirea unor prime de 1.000 de lei pentru acesta.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#greva educatie legea salarizarii, #majorari salariale profesori, #prime , #invatamant