Intimidare în stil mafiot a grupării Wagner: Un baros cu urme de sânge pe el a fost trimis către Parlamentul European

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 11:22
6090 citiri
Intimidare în stil mafiot a grupării Wagner: Un baros cu urme de sânge pe el a fost trimis către Parlamentul European
Avocatul lui Prigojin a adus un baros cu urme de sânge FOTO Telegram

Finanțatorul grupării teroriste Wagner, Evgheni Prigojin s-a oferit să predea Parlamentului European un baros cu urme false de sânge, ca răspuns la știrile despre posibila recunoaștere a grupării sale ca organizație teroristă.

Un reprezentant al „Wagnerilor” a predat deja barosul unor bloggeri propagandiști ai Kremlinului, scrie publicația Medusa.

Pe 22 noiembrie, Politico a raportat că membrii Parlamentului European doreau să recunoască compania militară privată Wagner ca organizație teroristă.

"Astăzi am ținut o ședință a comandanților PMC Wagner și le-am spus această veste tristă. Nu știu ce lege guvernează Parlamentul European, dar conform legislației noastre, de astăzi declarăm Parlamentul European dizolvat. Dar înainte ca această procedură să intre în vigoare, mi se încredințează să depun un dosar de informare la Parlamentul European. Dacă aveți contactul lor, vă sugerez să o facem împreună - să o pregătim și să o trimitem", a declarat Prigojin.

În seara zilei de 23 noiembrie, serviciul de presă al lui Prigojin a raportat că „dosarul de informare pentru trimitere către Parlamentul European a fost predat reprezentantului CYBER FRONT ”Z”.

Avocatul lui Prigojin a adus un baros la o întâlnire cu bloggeri care se autointitulează „forțele informaționale ale Rusiei”.

Cu un baros a fost ucis și rusul Evgheni Nujin, membru Wagner, care a fost recrutat de Partidul Comunist Ucrainean pentru a participa la război, iar el însuși s-a predat în calitate de prizonier. Potrivit presei, s-a întors în Rusia în urma unui schimb de prizonieri, unde a fost executat prin zdrobirea capului cu un baros.

Atrocitățile ”wagnerienilor” sunt cunoscute de mult timp. Mercenarii lui Prigojin au folosit barosul pentru a ucide încă de la războiul din Siria. Pe Internet se pot găsi dovezi despre cum, în Siria, au bătut o persoană până la moarte, au dezmembrat cadavrul și l-au ars.

Pe 24 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege cu modificări la Codul penal al Federației Ruse privind pedeapsa pentru dezertare, jaf și predare.

Potrivit acestei legi, neîndeplinirea de către un subordonat a ordinului superiorului, emis în conformitate cu procedura stabilită, în timpul legii marțiale, în timp de război sau în condiții de conflict armat sau ostilități, precum și refuzul de a participa la armate sau ostilități, se pedepsește cu închisoare de la doi la trei ani (Partea 2.1 din articolul 332 din Codul penal).

După publicarea pe internet a unui videoclip al execuției cu baros a fostului prizonier Evgheni Nuzhin, membru „Wagner”, recrutarea condamnaților în coloniile din Siberia și Orientul Îndepărtat s-a intensificat.

Pe 24 noiembrie Konstantin Kiseliov, un rus închis pentru dublă crimă, iar ulterior recrutat în Wagner pentru războiul din Ucraina, a primit „Ordinul Curajului” în Federația Rusă.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
#gruparea wagner, #intimidare, #Parlamentul European, #Baros, #sange, #ciocan , #Razboi Ucraina