Hillary Clinton, scandalul care i-ar putea bloca drumul catre Casa Alba

Autor: Ana Ilie
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 09:24
9503 citiri
Hillary Clinton, scandalul care i-ar putea bloca drumul catre Casa Alba
Foto: MSNBC

Hillary Clinton se confrunta cu un scandal care i-ar putea afecta ambitiile de a deveni presedinte al Americii.

Presa americana a dezvaluit ca fundatia Clinton a primit donatii de milioane de dolari din partea unor guverne straine in timp ce Hillary era secretar de Stat, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la un potential conflict de interese.

Fundatia Clinton a raspuns unei solicitari a presei si a detaliat donatiile, scrie The Independent. Fundatia a fost creata de Bill Clinton, dupa ce si-a incheiat mandatele de presedinte.

Fundatia a dezvaluit ca donatiile importante facute in timp ce Hillary Clinton era secretar de Stat au venit de la o gama variate de guverne, printre care Qatar, Kuweit, Oman, state cu care SUA au o relatie complicata.

Fundatia sustine ca toate donatiile s-au facut conform unui acord din 2008, instituit in acelasi an in care Hillary Clinton incerca sa obtina nominalizarea democrata in cursa pentru presedintia SUA. Acordul a fost creat pentru a stavili orice speculatie ca tarile doneaza in speranta ca vor primi in schimb favoruri.

Un singur cadou, a detaliat Fundatia, din partea Algeriei, a depasit limitele si ar fi trebuit sa primeasca aprobare de la Departamentul de Stat, insa Departamentul nu a fost solicitat sa faca asta. Donatia Algeriei - 500.000 pentru Haiti, dupa cutremurul devastator, a venit intr-un moment in care Guvernul din Alger incerca sa intareasca relatiile cu Washingtonul si facea lobby la Departamentul de Stat pe tema drepturilor omului. Totul s-a intamplat in 2010 cand Clinton era secretar de Stat.

Hillary Clinton s-a alaturat oficial fundatiei in 2013, cand si-a incheiat mandatul de secretar de Stat.

Orice lasa impresia ca familia Clinton actioneaza pentru a strange cat mai multi bani este de natura sa afecteze candidatura probabila a doamnei Clinton la nominalizarea democrata pentru presedintie. Donatiile, la fel ca si legaturile sale cu marii donatori de pe Wall Street, o lasa vulnerabila la atacuri si sunt obstacole daca vrea sa abordeze un ton populist in timpul cursei prezidentiale, mai arata sursa citata.

O treime din donatiile de peste un milion de dolari facute fundatiei de-a lungul timpului vin din surse straine, inclusiv guverne. Acestea, la fel ca si strainii, nu pot dona bani candidatilor politici americani, pentru a impiedica influenta externa asupra liderilor americani. Observatorii cred insa ca fundatia le ofera donatorilor o sansa de a obtine favoruri de la familia Clinton ce depaseste limitele politice traditionale.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Hillary Clinton donatii Guverne, #Hillary Clinton candidatura presedintie , #secretar de stat
Comentarii
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Banii nu are miros !
Poza tieues
tieues
rank 5
Ce situatie...Hillara !