Oficiali nord-coreeni: Hillary Clinton este lipsita de inteligenta

Joi, 23 Iulie 2009, ora 11:34
1399 citiri
Oficiali nord-coreeni: Hillary Clinton este lipsita de inteligenta
Foto: AFP

Sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton, este o doamna amuzanta, insa lipsita de inteligenta, considera un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agentia oficiala de presa KCNA.

Prezenta, miercuri, la un forum regional de securitate care a avut la Phuket, in sudul Thailandei, consacrat in special dosarului nuclear nord-coreean, Clinton a facut mai multe declaratii care au starnit furia oficialilor nord-coreeni, informeaza AFP.

Reactia reprezentantiilor Coreei de Nord nu s-a lasat asteptata. "Presedintele american, Barack Obama, pregateste un razboi nuclear impotriva regimului comunist, dupa ce acesta si-a reafirmat angajamentul fata de aliatul sud-coreean. Hillary Clinton a facut o serie de remarce vulgare nedemne de functia sa. Cuvintele sale sugereaza ca este p doamna amuzanta, dar lipsita de inteligenta", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe.

Aceste declaratii intervin dupa ce Hillary Clinton comparase luni comportamentul Phenianului cu acela al unui copil indisciplinat si care incearca sa atraga atentia asupra sa: "Ceea ce am vazut este o cerere constanta de atentie. Poate ca vorbeste mama din mine sau experienta pe care am avut-o cu copii mici, adolescenti rebeli sau oameni care solicita atentie, dar cred ca nu trebuie le acordam atentie, nu o merita, nu fac decat sa se dea in spectacol", a spus sefa diplomatiei americane.

"Coreea de Nord nu ar trebui sa primeasca atentia pe care incearca sa o obtina prin gesturi precum testele cu racheta, pentru ca aceasta tara are un comportament asemenea unui copil indisciplinat", a declarat recent Hillary Clinton.

Clinton a subliniat si ca denuclearizarea "completa si ireversibila" este singura optiune pentru Coreea de Nord si ca o continuare a programului nuclear iranian este inacceptabila.

"Le-am spus foarte clar nord-coreenilor ca, daca accepta o denuclearizare ireversibila, Statele Unite si partenerii nostri vor avansa in ceea ce priveste masurile de stimulare, in special in ceea ce priveste normalizarea relatiilor", a spus secretarul de stat.

In ceea ce priveste dosarul nuclear iranian, secretarul de stat american a subliniat ca o continuare nu va ajuta Iranul sa isi extinda puterea in regiune sau in lume. Anterior, ea a sugerat ca Statele Unite vor inarma tarile vecine Iranului si vor desfasura o "umbrela de aparare" asupra regiunii, in cadrul eforturilor americane de a pune capat programului nuclear al Teheranului

Clinton a ajuns miercuri la Phuket, in sudul Thailandei, unde va participa joi la Forumul regional al Asociatiei Natiunilor din Asia de Asia de Sud-Est (ASEAN), consacrat securitatii.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#Hillary Clinton lipsita inteligenta, #Clinton Coreea de Nord, #copil indisciplinat, #teste rachete , #stiri Hillary Clinton