Care sunt țările din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Ce măsuri te pot apăra în astfel de situații

Luni, 11 Septembrie 2023, ora 19:03
7493 citiri
Care sunt țările din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Ce măsuri te pot apăra în astfel de situații
Turiștii din Italia sunt cei mai expuși riscului de a fi victimele hoților de buzunare FOTO Pixabay

Mii de oameni se confruntă în fiecare an cu coșmarul de a li se fura obiecte de valoare în timpul călătoriilor în străinătate. Cei mai vulnerabili în aceste cazuri sunt turiștii, din cauza relaxării acestora și a faptului că atracțiile din țările străine îi pot face să fie mai puțin vigilenți, scrie euronews.com.

Compania Quotezone specializată în asigurări de călătorie a realizat un Index european al hoților de buzunare, pe baza recenziilor călătorilor. Astfel, aceasta a calculat numărul de mențiuni de furt din buzunare la cele mai importante cinci atracții turistice din fiecare țară și a publicat un raport care clasifică țările europene în funcție de riscul de a fi jefuit de buzunare.

Potrivit Indexului european al hoților de buzunare, destinația cu cea mai mare probabilitate de a fi furat din buzunare a fost Italia.

Turiștii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte, în 1 906 comentarii de călătorie online în 2022. Acest lucru echivalează cu 463 de mențiuni de furt din buzunare la fiecare milion de vizitatori ai principalelor atracții turistice din Italia – cea mai mare proporție dintre toate țările europene.

Franța se află pe locul al doilea în topul celor mai multe mențiuni de furt de buzunare, cu 283 la un milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone au fost în capitala Paris.

Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea în ceea ce privește indicele furturilor din buzunare. În ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă. Recenziile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia.

Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

Care sunt cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva hoților de buzunare?

“Furtul se poate întâmpla oriunde, iar punctele de atracție turistică sunt locuri convenabile pentru ca infractorii să țintească portofelele și poșetele turiștilor în timp ce aceștia sunt ocupați cu vizitarea obiectivelor turistice”, spune Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone.

”Atracțiile emblematice, precum Turnul Eiffel din Paris și Fontana di Trevi din Roma, sunt deosebit de populare printre hoții de buzunare, deoarece se pot mișca mai discret printre mulțimile mari.”

El recomandă vizitatorilor să lase obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif din hotel. Wilson sugerează, de asemenea, să călătorească cu o geantă încrucișată sigură care se închide cu fermoar pentru a păstra telefoanele și portofelele în siguranță sau chiar o centură pentru bani.

“Încercați să nu lăsați niciodată lucrurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie le cer călătorilor să aibă “grijă rezonabilă” și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure”, avertizează el.

“De asemenea, este important să nu uitați să obțineți un raport de poliție pentru pierderea sau furtul unui obiect dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare.”

De asemenea, este o idee bună să aveți copii ale documentelor importante și să le stocați online. Descărcați o aplicație “find my phone” și asigurați-vă că toate datele dvs. sunt salvate și că fotografiile dvs. sunt încărcate automat în spațiul de stocare online, în cazul în care vă este furat telefonul.

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#hoti de buzunare europa, #tari risc furt, #Italia, #Fanta , #stiri Europa