Avertisment pentru Putin, de la un fost deputat: Suntem în pragul celei mai mari revoluții din Rusia

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 02:51
5326 citiri
Avertisment pentru Putin, de la un fost deputat: Suntem în pragul celei mai mari revoluții din Rusia
Ponomarev susține că Rusia se află în pragul celei mai mari revoluții din 1917 și până acum FOTO: Ske News

Războiul lui Putin din Ucraina capătă accente dramatice, după ce drone ucrainene au lovit Moscova, iar incursiunile trupelor anti-Kremlin au ajuns pe teritoriul Rusiei. Acum, un fost deputat rus din Dumă avertizează că țara se află în pragul celei mai mari revoluții din 1917 și până în prezent, pe măsură ce crește nemulțumirea în rândul populației.

Ilia Ponomarev, fost deputat rus între anii 2007 și 2016, aflat în exil, a declarat în The Times că ”acest regim nu este solid. Se clatină. Sunt multe fisuri”, iar ”țarul (Putin) va trebui să plece”, potrivit Sky News.

Ilia Ponomarev a fost singurul deputat din Duma de la Moscova, care nu a votat pentru anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014. Acum, el a trecut în opoziție, dar trăiește la Kiev.

O mare putere mondială a prins Rusia în capcană. Moscova și-a blocat banii la peste 4.000 de kilometri distanță

Fostul politician rus îl sfătuiește pe Putin ”să plece acum, deoarece dacă încearcă să stea mai mult timp, nu știu ce se va întâmpla cu el. Recomandarea mea pentru el și cercul său interior este să înceapă să se miște rapid. Este în propriul lor interes”.

Ponomarev, care acum trăiește în exil în Ucraina – a asemănat starea de spirit din țara natală cu cea din februarie 1917, când țarul rus a fost dat jos de la putere. Politicianul l-a comparat pe președintele Putin cu ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, care a fost ucis de bolșevici în urma Revoluției din octombrie 1917.

La rândul său, Evgheni Prigojin, care conduce grupul Wagner, a fost critic la adresa regimului lui Putin. El a amenințat în repetate rânduri că se retrage, împreună cu trupele sale, de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Un profesor de la Stanford anunță victoria Ucrainei: Cum va fi învinsă o putere nucleară

Recent, el a avertizat despre o revoluție în stilul anului 1917 și a susținut că cetățenii ruși ar putea ataca casele elitelor militare cu „furcile”.

El a cerut în mod deschis înlocuirea ministrului Apărării Serghei Şoigu și a șefului general de stat major Valeri Gerasimov, susținând că sunt „elite” care trăiesc o „viață publică, grasă și lipsită de griji”.

„Această dualitate s-ar putea să se termine la fel ca în 1917, cu o revoluție, când soldații se ridică mai întâi, iar apoi cei dragi se vor ridica”, a spus Prigojin.

Un expert american anunță cât de mare este amenințarea Rusiei: Cum a pierdut Putin o forță de temut
Un expert american anunță cât de mare este amenințarea Rusiei: Cum a pierdut Putin o forță de temut
Samuel Charap, un expert american de la RAND Corporation, a evaluat și clarificat într-o analiză cât de mare este amenințarea Rusiei în contextul războiului din Ucraina. El susține că...
Planul secret al Putin de a câștiga războiul din Ucraina: Ținta este Statele Unite
Planul secret al Putin de a câștiga războiul din Ucraina: Ținta este Statele Unite
După mai bine de 19 luni de la începutul invaziei Rusiei din Ucraina, eșecul armatei roșii este unul evident, iar câștigurile de pe frontul de luptă sunt departe de obiectivele inițiale....
#Ilya Ponomarev, #Putin razboi, #putin inlaturat putere, #revolutie Rusia, #regim putin, #regim kremlin, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina