Situația incendiilor din Grecia este considerată deosebit de dificilă: Zonele în care focul a scăpat de sub control. Mai multe drumuri au fost închise

Miercuri, 19 Iulie 2023, ora 13:04
2877 citiri
Situația incendiilor din Grecia este considerată deosebit de dificilă: Zonele în care focul a scăpat de sub control. Mai multe drumuri au fost închise
Incendii în Grecia FOTO Facebook/ Forecast Weather Greece

Incendiile de vegetație din Grecia fac ravagii în continuare miercuri, 19 iulie, pentru a treia zi, iar țara este cuprinsă de un val de căldură devastator.

În ciuda eforturilor pompierilor de a-l ține sub control, incendiul de pe insula Rodos a căpătat proporții alarmante.

Focul este scăpat de sub control pe cel puțin trei fronturi și se produc constant reizbucniri, potrivit informațiilor din regiunea Egeea de Sud. Situația este considerată deosebit de dificilă, scrie publicația Kathimerini, citată de g4media.

Administrația locală și grupurile de voluntari fac apel la cei care pot să ajute la gestionarea incendiului și în special la cei care au utilaje.

Protecția civilă din Regiunea Egeea de Sud a anunțat că urmează să pună în funcțiune toate utilajele de construcții și cărăușii de apă, pentru a ajuta la activitatea de stingere a incendiilor.

Drumurile de la Salakos la Empona, de la Apollo la Empona și de la Laerma la Apollo au fost închise din cauza incendiului.

Sute de pompieri se luptă cu flăcările la Dervenochoria, la vest de Atena, cea mai dificilă zonă din cauza vegetației forestiere dense și a naturii inaccesibile a zonei, scrie Greekreporter.

Incendiul, care a izbucnit luni la aproximativ 30 km nord de Atena, s-a extins rapid, fiind alimentat de vânturi neregulate, și a ajuns marți la Mandra, arzând case și forțând oamenii să fugă.

Incendiul de la Dervenochoria a avariat case, în timp ce pompierii și poliția au fost nevoiți să salveze oameni în mai multe zone în regiune.

Incendiul din regiunea Loutraki, la est de Corint, nu a fost încă stins.

Ordinele de evacuare au fost trimise marți, 18 iulie, prin sistemul de urgență 112 (sms) pentru ca locuitorii din ‘Glykia Zoi’ din zona Loutraki să se evacueze spre Agii Theodori. În plus, locuitorilor din Loutropyrgos, Ano Vlychada și din comunitățile Othonas și Eftaxias li s-a cerut să se îndrepte spre Elefsina, pentru a evita avansarea incendiului.

Temperaturile din Grecia vor atinge 44°C

Meteorologii prognozează că temperaturile din Grecia vor atinge 44°C în cursul acestei săptămâni.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie din Grecia (EMY), valul de căldură va lovi țara joi, 20 iulie, și va culmina duminică.

Joi temperaturile din Grecia continentală vor atinge 42°C și, în unele locuri, 43°C, în timp ce în insulele din estul Mării Egee și în Dodecanez, temperatura va urca până la 39°C.

De vineri până duminică, se așteaptă o nouă creștere a temperaturii. Valorile maxime vor atinge 43°C pe continent și 44°C în zonele din interiorul Tesaliei și din Grecia Centrală. Pentru insule se preconizează o temperatură maximă de 41°C.

Valul de căldură se va atenua începând de luni, când se estimează că temperaturile vor scădea cu până la 5°C, cea mai mare scădere fiind așteptată în partea de est a țării.

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar...
UPDATE Bărbatul dispărut după ce a alunecat în lacul unui baraj de acumulare a fost găsit mort
UPDATE Bărbatul dispărut după ce a alunecat în lacul unui baraj de acumulare a fost găsit mort
Un bărbat din orașul hunedorean Hațeg este dat dispărut după ce a căzut în lacul de acumulare al barajului CHS Haţeg. UPDATE 21:00 Bărbatul a fost găsit decedat în apele canalului...
#incendii Grecia, #Rodos, #pompieri, #temperaturi , #Grecia