Statul Islamic a revendicat din nou atentatul de la Targul de Craciun din Berlin

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 22:23
8815 citiri
Statul Islamic a revendicat din nou atentatul de la Targul de Craciun din Berlin
Foto: Hepta.ro

Gruparea Statul Islamic a revendicat din nou, marti seara, atentatul de luni de la Targul de Craciun din Berlin, in urma caruia au murit 12 persoane si au fost ranite 48.

Anuntul a fost facut de agentia de presa a Statului Islamic, Amaq, informeaza Reuters.

"Autorul operatiunii... din Berlin este un soldat al Statului Islamic", a transmis gruparea prin intermediul Amaq. Gruparea terorista afirma ca atentatul a venit ca o replica la apelurile sale de a fi atacati cetateni ai tarilor care fac parte din coalitia care lupta cu ISIL.

Si luni seara, potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe retelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul din Berlin. Informatia nu a fost insa confirmata de autoritati.

Marti seara, singurul suspect retinut in legatura cu atentatul de la Berlin a fost eliberat, din lipsa de probe. Anterior, politia germana recunoscuse, intr-o conferinta de presa, ca persoana care se afla in custodia sa ar putea sa nu fie autorul atentatului si ca adevaratul vinovat e inca in libertate si inarmat.

Imediat dupa anuntul eliberarii lui Naved B, un pakistanez in varsta de 23 de ani, care intrase in Germania, ca refugiat, in 31 decembrie 2015, politia a primit un telefon care anunta o alerta cu bomba la gara din Koln. Dupa ce gara a fost evacuata, s-a dovedit ca amenintarea cu bomba fusese falsa.

Tot marti seara, ministrul german de Interne a spus ca sunt cateva piste care sunt urmate in prezent. Acesta a mai transmis ca in atentat nu a fost ucis niciun copil. Sase dintre victime sunt cetateni germani. 18 dintre raniti sunt in stare grava, in timp ce 24 au fost externati.

Marti dupa-amiaza, cancelarul german Angela Merkel a depus flori la locul atentatului, pentru a-i comemora pe cei morti. Aceasta s-a declarat "socata, miscata si adanc indurerata" de atac.

Atentatul de luni seara a trimis o unda de soc in intreaga Europa. Mai multe tari si-au intensificat masurile de securitate in perioada Sarbatorilor.

Citeste care a fost prima reactie a cancelarului german Angela Mekel dupa atentat si care sunt intrebarile inca ramase fara raspuns legat de acest atac.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Stat islamic atac Germania, #Stat Islamic revendicat atentat Berlin, #autori atentat targ Craciun Berlin , #atentat Germania