Liderul cecen, despre condamnarea terorismului de la Paris

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 13:01
4389 citiri
Liderul cecen, despre condamnarea terorismului de la Paris
Foto: Instagram/Ramzan Kadirov

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, saluta condamnarea unanima a terorismului prin marsul de la Paris insa intreaba, retoric, de ce liderii lumii nu conduc un mars de protest si fata de moartea a sute de mii de afgani, sirieni, irakieni.

"Salutam condamnarea unanima a terorismului de catre liderii lumii la Paris. Insa ce terorism a fost condamnat? Terorismul in lume sau terorismul din Franta?", se intreaba retoric Kadirov pe Instagram.

"De ce presedintii, regii, premierii, nu au condus niciodata un mars de protest in legatura cu moartea a sute de mii de afgani, sirieni, egipteni, libieni, yemeniti, irakieni? De ce sunt tacuti atunci cand are loc un atac cu bomba precum cel de la Guvernul din Groznii, cand a fost bombardat stadionul si a fost ucis presedintele ales Akhmad-Hajji Kadirov, cand au fost luarile de ostatici de la scoala din Beslan si de la Dubrovka", continua acesta.

In opinia liderului cecen, "nu poti proteja Parisul, Londra, Madridul si alte capitale daca lumea nu ii condamna pe cei care cresc si, sub pretextul de a sustine opozitia, furnizeaza arme si bani teroristilor din mai multe tari".

Kadirov se declara "cel mai vehement dusman al teroristilor din intreaga lume" si "lupta impotriva terorismului e lupta vietii mele". "Insa nu imi place cand simulam lupta impotriva terorismului (...) Nu am incredere ca aceste evenimente nu au de-a face cu forte puternice. Nu cumva este vorba despre o actiune planificata de cineva pentru a starni sentimentul anti-islamic sau pentru a incerca sa devieze atentia de la o alta problema globala iminenta?".

Atac la Paris: Cine este Anwar al-Awlaki, cel care i-a inspirat pe teroristi

Teroristii de la Paris care au decimat redactia revistei Charlie Hebdo si apoi au murit intr-o confruntare cu fortele de ordine au sustinut ca sunt inspirati de gruparea al Qaida si de Anwar al-Awlaki.

Cei trei atacatori care au terorizat Parisul timp de trei zile au fost ucisi la mai bine de 54 de ore de la atacul asupra redactiei revistei Charlie Hebdo. Said si Cherif Kouachi au ucis 12 persoane in atacul terorist de miercuri, din Paris.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a ucis o politista joi si patru cetateni evrei intr-un atentat intr-un magazin evreiesc, vineri. Amedy Coulibaly a fost ucis in operatiunea politiei franceze de eliberare a ostaticilor.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ramzan Kadirov atacuri Paris, #atentate Paris morti , #atentat Paris