Teroare in Franta: Asasinii au sunat la televiziune - inregistrarea telefonica, publicata (Video)

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 22:00
9017 citiri
Teroare in Franta: Asasinii au sunat la televiziune - inregistrarea telefonica, publicata (Video)
Foto: Captura video

Jurnalistii televiziunii BMF Tv au comunicat, vineri, cu teroristii care luasera ostatici in doua locuri din capitala franceza, insa au fost sfatuiti de autoritati sa nu publice informatiile inainte de incheierea operatiunilor, pentru a nu le periclita.

Potrivit Le Monde, o sursa din interiorul BFM Tv relateaza ca un jurnalist l-a sunat pe Cherif Kouachi, cu care a avut o scurta conversatie. De asemenea, a avut loc si o un al doilea apel, insa conversatia a fost inregistrata si apoi transmisa politiei.

Teroare in Franta - Live

In timpul apelului telefonic, Kouachi a spus ca a fost "trimis de al Qaida din Yemen". Le Figaro scrie ca Cherif si-a justificat linistit actele criminale si ca ar fi fost finantat de emirul Anwar al Awlaki.

Teroare in Franta: Fratii Kouachi nu stiau ca au un ostatic

In plus, Amedy Coulibaly, cel care a luat ostatici in magazinul evreiesc din estul Parisului, a contactat redactia si a spus ca vrea sa ia legatura cu politia, in timp ce alte surse arata ca el ar fi fost contactat de reprezentantii redactiei televiziunii de stiri.

Coulibaly a spus ca a primit instructiuni de la Statul Islamic si ca, chiar daca nu face parte din aceeasi organizatie cu fratii Kouachi, a avut contacte cu acestia: "Suntem sincronizati pentru operatiuni".

Atentat terorist la Paris: Asediul de la magazinul evreiesc s-a incheiat, 4 ostatici ucisi (Foto&Video) - Update

Atacatorul ar fi spus ca are 16 ostatici si ca deja a ucis patru dintre ei si a confirmat ca a tintit magazinul respectiv pentru ca "era evreiesc". Conversatia ar fi avut loc cu circa doua ore inainte ca acesta sa fie ucis de fortele de ordine.

BMF nu a publicat de indata informatiile si inregistrarile, deoarece operatiunile politiei erau in desfasurare, dar le-a dat publicitatii dupa ce acestia au fost ucisi.

Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! (Video) - Update

Cei trei atacatori care au terorizat Parisul timp de trei zile au fost ucisi, vineri, la mai bine de 54 de ore de la atacul asupra redactiei revistei Charlie Hebdo. Fortele de ordine au luat cu asalt tipografia in care se aflau Said si Cherif Kouachi, care au ucis 12 persoane in atacul terorist de miercuri, din Paris.

In plus, un barbat inarmat a luat ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului, iar explozii si focuri de arma au fost auzite si acolo, in Porte de Vincennes. Aici se pare ca ostaticii ar fi reusit sa fuga, in timp ce atacatorul a fost de asemenea ucis.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#teroristi conversatie jurnalisti, #jurnalisti sunat teroristi, #teroristi vorbit televiziune, #teroristi ucisi Paris , #atentat Paris