Pilotul care a prabusit avionul Germanwings contactase zeci de medici

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 14:15
8393 citiri
Pilotul care a prabusit avionul Germanwings contactase zeci de medici
Foto: hepta.ro

Andreas Lubitz, pilotul care a prabusit intentionat in Alpi un avion al companiei Germanwings, contactase anterior zeci de medici, ceea ce sugereaza ca depresia de care acesta suferea era cronica, sustine procurorul de caz.

30 dintre corpurile neinsufletite ale celor 150 de pasageri ai zborului Germanwings Flight 9525 care s-a zdrobit, la data de 24 martie, in Alpii francezi sub comanda co-pilotului Andreas Lubitz, vor fi predate familiilor saptamana viitoare, dar celelalte rude vor mai avea de asteptat, informeaza Asociated Press.

Procurorul francez Brice Robin, care conduce ancheta, a afirmat ca se va intalni cu familiile celor decedati saptamana viitoare, la Paris, intalnirea urmand sa aiba loc cu usile inchise, la data de 11 iunie.

Investigatorii spun ca Lubitz a prabusit intentionat aeronava Germanwings, dupa ce s-a incuiat in cabina, in timp ce pilotul era plecat. Procurorii germani care contribuie la investigatii au descoperit ca Lubitz a petrecut ore in sir online, in saptamana anterioara producerii tragediei, studiind metode de sinucidere, dar si de securizare a cabinei pilotilor, ceea ce dovedeste ca actul sau a fost premeditat.

Noi dezvaluiri despre Andreas Lubitz: A "exersat" prabusirea avionului Germanwings pe o alta cursa a companiei

Brice Robin a declarat pentru AP ca Lubitz luase legatura cu zeci de doctori in perioada precedenta prabusirii. Acest lucru sugereaza ca el era disperat sa gaseasca explicatii pentru o suferinta mentala sau fizica de natura cronica. Procurorul nu a dat detalii despre simptomele pe care Lubitz le-ar fi prezentat.

Reprezentantii Germanwings si Lufthansa, compania mama, nu au facut comentarii cu privire la aceste noi informatii aparute pe parcusul investigatiei.

Procurorii declarasera anterior ca au gasit documente semnate de medici in baza carora Lubitz fusese scutit de la serviciu, inclusiv unul care acoperea ziua in care s-a produs accidentul, dar se pare ca el ar fi ascuns aceste informatii angajatorului si colegilor.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#pilot Germanwings contactat medici, #Andreas Lubitz Germanwings, #avion prabusit Alpi Germanwings , #avion prabusit Franta